Ľubomír Hudačko Futbal

Pokus číslo šesť: Tatran sa dočkal prvého gólu a konečne sa raduje aj z výhry!

Diváci sa dočkali, prvý gól v sezóne Tatrana Prešov prišiel v šiestom kole Fortuna ligy proti Zlatým Moravciam. Duel napokon zelenobieli aj vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Pokus číslo šesť: Tatran sa dočkal prvého gólu a konečne sa raduje aj z výhry!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

S remízou by boli hostia určite spokojnejší, pretože Vionu sa takisto na začiatku ročníka nedarilo. V Prešove neboli favoritom, naopak, domáci sa chystali uchmatnúť aj viac ako jeden bod. No najmä chceli vsietiť prvý gól medzi elitou.

Prečítajte si tiež: Prešovčania potrebujú gól ako soľ: Dokážu to futbalisti proti Zlatým Moravciam?

Polčas bez gólov

Tatranu sa to takmer podarilo už vďaka svižnému úvodu. Už po pár minútach mal obrovskú šancu Rolinc, ale nedal z pár metrov. Kováč totiž len vyrazil strelu do žrde a novic v drese Tatrana nepochopiteľne zblízka napálil len do brvna. Z uhla mohol otvoriť skóre neskôr Streňo, ale neuspel a pískal sa aj ofsajd. Po rohovom kope hlavičkoval nad pre zmenu Jacko.

Hostia zahrozili len nepresnými pokusmi nad bránu, ale v 41. minúte mohli ísť do vedenia po hlavičke Kostadinova. No jeho pokus cez Taliana mieril iba do brvna. Tatran mal v prvom polčase viac z hry, hrozil najmä Ashiru Olansunjanmi, ale gól diváci v úvodnom dejstve nevideli.

Prečítajte si tiež: Mladík z Prešova prestupuje do Manchestru, reakcia Tatrana: Je to obrovský úspech!

Body ostali doma

Tréner Varga vyrukoval do duelu s niekoľkými zmenami v základnej zostave. Najlepším hráčom na ihrisku bol rýchly Olansunjanmi, ktorý predvádzal skvelé prieniky a po zmene strán mal z uhla dobrý pokus. Kováč ho vychytal a potom Tatran nasadil namiesto Katonu Dávida Leška. A bol to skvelý ťah, pretože onedlho si pripravil pôdu na ranu z hranice vápna a nádherne ju zakrútil do šibenice – 1:0.

Išlo o prvý zásah Prešova v novej sezóne ligy, na ktorý sa čakalo dlhých 510 minút. Zlaté Moravce sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale nakopávané lopty obrana vždy s prehľadom odvrátila. A napokon tri body aj ostali doma, zelenobieli sa totiž ubránili náporu a radujú sa z prvej výhry.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Bartek, Jacko (K), Streňo – Dzurík, Olansunjanmi, Keresteš, Kubus – Rolinc, Katona.

Náhradníci: Penksa – Petko, Dupkala, Tubonemi, Kačala, Leško, Micherda.

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ranko, Obročník, Kapor – Bariš, Orávik (K), Válovčan, Kostadinov – Guilavogui, Pintér.

Náhradníci: Novota – Gešnábel, Švec, Karlík, Rejdovian, Konnsimbal.

Diváci: 1408

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM