Ľubomír Hudačko Rôzne

Pohľad na zákutia Prešova v minulosti: Dobové fotografie z histórie! FOTO

Fotografie, čo potešia každého lokálpatriota. Také vám prinášame na našom webe vo fotogalérii. Pozrite si, ako to kedysi v Prešove vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Pohľad na zákutia Prešova v minulosti: Dobové fotografie z histórie! FOTO
Zdroj: Krajské múzeum a MsÚ Prešov

Už je to poriadne bradatá história. Taká je zachytená na dobových fotografiách Prešova, ktoré ste možno ani nemuseli mať možnosť vidieť.

Prečítajte si tiež: Dobové zábery, ktoré vás dostanú: Zaspomínajte si, ako to kedysi vyzeralo na známych prešovských sídliskách

Historické foto Prešova, ktoré potešia oko a pomôžu určiť, ako to kedysi v našom meste vyzeralo. Vráťte sa s nami do rokov 1922 či 1947 vďaka Krajskému múzeu a Mestskému úradu v Prešove. Pozrite si zákutia a ulice mesta, pričom roky na nich miestami zanechali nejednu výraznú stopu a zmenu.

Prečítajte si tiež: Obzrite sa do minulosti: Archívne zábery na známy pivovar vo Veľkom Šariši! FOTO

Alebo naopak si môžete ujasniť, že isté fragmenty sa v meste ani príliš nezmenili. Pozrieť si môžete napríklad dnešné Námestie mieru pred búraním, Neologickú synagógu a gymnázium, poštu a školu, radnicu a trhovisko či pohľad z kostolnej veže na námestie. Nechajte sa unášať minulosťou Prešova, tretieho najväčšieho mesta na Slovensku.

História na FOTKÁCH: Pozrite si Prešov v minulosti
7
Galéria
Zdroj: Krajské múzeum a MsÚ Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM