Šport

Pohár prešovské hádzanárky nezískali. Tréner: Sme spokojní aj s druhým miestom

Možnosť uspieť vo finále Slovenského pohára nevyšla. Napriek tomu v tíme hádzanáriek podľa trénera prešovských dievčat Dušana Daniša panuje spokojnosť.

Ilustračný obrázok k článku Pohár prešovské hádzanárky nezískali. Tréner: Sme spokojní aj s druhým miestom
Zdroj: TASR

Hádzanárky Iuventy Michalovce piatykrát za sebou triumfovali v Slovenskom pohári. Vo finále záverečného turnaja v Trenčíne zdolali v nedeľu Bemaco Prešov 33:25 a na konte už majú v tejto súťaži spolu osem víťazstiev. Najlepšou strelkyňou zápasu bola s ôsmimi gólmi Jevgenija Levčenková. Okrem prémie 1 200 eur získali víťazky aj právo účasti v európskom Vyzývacom pohári 2017/2018. Ak sa stane Iuventa majstrom, právo prejde na zdolané finalistky z Prešova.

Iuventa od začiatku potvrdzovala úlohu favorita a po desiatich minútach finálového duelu viedla už 8:3. Prešovčanky kopili technické chyby, z čoho rezultovali rýchle protiútoky a Levčenková zavŕšila päť sekúnd pred sirénou skóre prvého polčasu už na 20:11 pre Michalovce. O víťazovi bolo prakticky rozhodnuté a tak tréner obhajcu dal v druhom polčase viac priestoru aj hráčkam z lavičky. Iuventa si držala pohodlný odstup od súpera, ktorému sa v závere podarilo skorigovať skóre na osemgólový rozdiel.

František Urban, tréner Iuventy: „Pohár je v správnych rukách. V tréningovom tempe sme finále zvládli a veľmi nás teší, že sme obhájili víťazstvo a budeme mať pekný záver roka. Snažili sme sa dať priestor všetkým hráčkam. Víťazstvo je pre nás motiváciou do ďalšej práce.“

Dušan Daniš, tréner Prešova: „Svoju úlohu sme splnili a spokojní sme aj s druhým miestom. Vo finále sa ukázala vyššia kvalita Iuventy, mňa mrzia najmä zbytočné chyby na začiatku zápasu. Z toho vyplývali góly súpera a to rozhodlo. Iba takéto zápasy nás posúvajú dopredu.“

Bemaco Prešov – Iuventa Michalovce 25:33 (11:20)

  • Najviac gólov: Bačíková, Šutranová, Harčarufková a Tomášová po 4 – Levčenková 8/5, Perederijová 6, Holešová a Dubaucová po 5.
  • Rozhodovali: Oťapka a Sivák
  • vylúčenia: 5:2
  • 7m hody: 0/0 – 5/5
  • 120 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM