Ľubomír Hudačko Iné športy

Počtom gólov na seba strhol pozornosť: Mladý hádzanár z Prešova zahviezdil v reprezentácii!

Slovenskí hádzanári do 20 rokov si vybojovali postup na európsky šampionát. Mladí Slováci vstúpili do turnaja prehrou s Poľskom 24:31, potom ale deklasovali domácich Čechov 35:22. Veľkú zásluhu na úspechu mal kanonier Lukáš Urban z Tatrana Prešov, ktorý v troch dueloch zaznamenal až 25 gólov!

Ilustračný obrázok k článku Počtom gólov na seba strhol pozornosť: Mladý hádzanár z Prešova zahviezdil v reprezentácii!
Zdroj: Dnes24.sk

Lukáš Urban je nielen vzorným študentom, ale aj úspešným hádzanárom Tatrana Prešov, juniorským, no už aj seniorským reprezentantom Slovenska.

Svoj talent predviedol v plnej krásy, pomohol svojmu tímu dosiahnuť výsledky a tým najlepším spôsobom tak odpovedal na ocenenie v kategórii Najúspešnejší športovci študenti stredných škôl v pôsobnosti PSK za rok 2013, ktoré získal v januári. Hráč navštevuje strednú priemyselnú školu elektrotechnickú v Prešove. Prispel k zisku majstrovského titulu hádzanárov Tatrana Prešov. Svojimi výsledkami si v závere roka vybojoval miesto v seniorskej nominácii reprezentačného trénera Zoltána Heistera na zápasy kvalifikácie o postup na Majstrovstvá sveta v Katare.

Zverenci trénera Ivana Pompoša v reprezentácii do 20 rokov sa prebojovali medzi šestnásť najlepších tímov starého kontinentu napriek tomu, že na turnaji 2. kvalifikačnej skupiny v Prahe si pripísali iba jedno víťazstvo a dve prehry. V konečnom účtovaní ale obsadili za suverénnym Dánskom druhé postupové miesto vďaka najlepšej bilancii v minitabuľke troch tímov. Poliakov v nej predstihli iba vďaka vyššiemu počtu dosiahnutých gólov.

zdroj: TASR/Katarína Šmičeková foto: archív spse-po

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM