Ľubomír Hudačko Kultúra

Pocta pre prešovskú skupinu: Kapela Khadaver sa dostala do ďalších bojov významnej súťaže!

Už po tretí raz prebieha na Slovensku súťaž hudobných metalových kapiel Wacken Metal Battle Slovakia, ktorej víťaz si v lete zahrá na jednom z najväčších svetových festivalov Wacken Open Air v Nemecku. Do semifinále postúpila aj prešovská kapela Khadaver.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre prešovskú skupinu: Kapela Khadaver sa dostala do ďalších bojov významnej súťaže!
Zdroj: Dnes24.sk

Porota pozorne počúvala nahrávky všetkých 29 prihlásených kapiel a do semifinálových kôl vybrala 12 skupín, šesť v skupine Východ a 6 v skupine Západ.

Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl.

Víťazi na Wackene, druhí na Gothoome

Kapela, ktorá vyhrá túto súťaž si v lete zahrá na jubilejnom 25. ročníku legendárneho svetového festivalu Wacken Open Air v Nemecku, ktorý každoročne navštevuje 80 tisíc fanúšikov z celého sveta. Organizátorom tejto súťaže sa podarilo dohodnúť aj spoluprácu s jediným slovenským rýdzo metalovým festivalom Gothoom Open Air Fest a kapela, ktorá skončí na druhom mieste získa automatickú miestenku práve na tento festival, ktorý už začína mať čoraz väčšie meno.

V semifinále aj Prešovčania

V divízii Východ postúpila do semifinále aj prešovská Industria Electro Blackened Metal kapela Khadaver: „Keďže je to už druhýkrát, čo sme postúpili do semifinále, ale ďalej už nie, išli sme do toho s tým, aby sa nám podarilo tentokrát dostať minimálne do finále. Po minuloročnom semifinálovom "zemiakovom“ mieste chceme dokázať, že máme na viac," povedal gitarista kapely Nihil Nix.

Bolo pre členov kapely prekvapenie, že postúpili do semifinále? „V takej silnej konkurencii, akou je metalová scéna je ťažko niečo také očakávať dopredu, ale trošku sme po minulom 1. mieste v nultom kole dúfali, že šancu máme aj teraz,“ doplnil Nihil Nix.

Obmenili playlist, predstavia prvýkrát aj novú pieseň

Postupujúce kapely sa teraz predvedú fanúšikom a odbornej porote počas živých koncertov. Semifinále divízie Východ sa uskutoční v Košiciach 15. februára v klube Rodeo. „Trošku sme po minulom roku obmenil playlist. Väčšinu bude tvoriť setlist z nášho debutového a jediného albumu New World Disorder, ale predstavíme aj náš antivianočný singel a prvýkrát publiku predstavíme úplne novú pieseň, ktorú spolu s ostatnými pripravujeme pre nadchádzajúcu nahrávku," dodal.

V semifinálovej skupine Východ spolu s Khadaverom zabojujú o postup do finále aj skupiny aj Endless Main zo Zvolena, Ravenclaw a Rightdoor z Košíc, Anstratus z Banskej Bystrice a Temple z Prešova. V skupine Západ budú o postup do slovenského finále usilovať skupiny Empyrion z Nitry, Revoltage a Mandragora z Bratislavy, Revenge Division z Považskej Bystrice, Stercore z Prievidze a Mindstorm zo Serede.

Z oboch semifinálových kôl postúpia do finále tri najlepšie skupiny. Finálový večer sa uskutoční 29. marca v Banskej Bystrici. Tam sa z víťazstva bude môcť tešiť iba jedna kapela, ktorá si v lete zahrá na prestížnom festivale Wacken Open Air. „Nerád rozmýšľam o takých veciach dopredu, podľa mňa to kazí sústredenie na cieľ. Ale isto by to bol vrchol našej doterajšej kariéry. Zďaleka by sme to ale nebrali ako finálny bod. Skôr ďalší zdolaný vrchol," vyznal sa na záver člen skupiny Khadaver.

Foto: archív kapely

Khadaver 21st Century Antichrist
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM