Ľubomír Hudačko Správy

Počítače už dorazili aj na východ: Takmer tri stovky týchto strojov mieria do škôl!

Školáci v Prešovskom kraji majú o dôvod viac tešiť sa chodiť do školy. Celkom 284 počítačov pôjde do 23 stredných a 40 základných škôl. Školy techniku dostanú kvôli tomu, aby boli pripravené na elektronické testovanie.

Ilustračný obrázok k článku Počítače už dorazili aj na východ: Takmer tri stovky týchto strojov mieria do škôl!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Postaral sa o to Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), ktorý počítače dodá.

„Najviac počítačov dostane Stredná odborná škola vo Svite, konkrétne ich bude 13. Obchodná akadémia v Humennom dostane len o jeden menej. Celkom 11 počítačov dostanú Stredná odborná škola elektrotechnická v Poprade, Stredná priemyselná škola v Snine a Základná škola vo Vranove nad Topľou,“ povedala PR manažérka národného projektu Mária Grebeňová-Laczová.

Ako uviedla riaditeľka NÚCEM-u Romana Kanovská, prideleniu počítačov predchádzal v roku 2013 rozsiahly prieskum pripravenosti škôl na elektronické testovanie a podpis zmluvy o spolupráci medzi NÚCEM-om a školou v národnom projekte. Počítače v prvom rade doplnili do 162 certifikačných základných a stredných škôl. Na certifikačných školách, ktorých plánujú v rámci celého Slovenska vybudovať asi 500, sa bude realizovať on-line Maturita alebo on-line Testovanie 9. V školách s necertifikačným statusom sa podľa PR manažérky v rámci projektu budú uskutočňovať školské a učiteľské elektronické testovania. NÚCEM zabezpečí 800 počítačov pre celkovo 235 takýchto škôl.

NÚCEM doplnením techniky robí ďalší dôležitý krok v zlepšení zázemia pre elektronické testovanie na školách. Hlavným cieľom projektu je okrem vzniku databázy 30-tisíc pôvodných úloh a 150 testov zo všeobecnovzde­lávacích predmetov, vytvorenie podmienok, aby sa do tejto modernej formy overovania vedomostí žiakov postupne zapojili všetky školy na Slovensku.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM