Ľubomír Hudačko Kultúra

Počas septembra sa nudiť nebudeme: TOP 10 akcií v Prešove a okolí

September je už tu. V Prešove a okolí ponúkne viacero lákavých akcií. My sme vybrali desať z nich, ktoré považujeme za tie top.

Ilustračný obrázok k článku Počas septembra sa nudiť nebudeme: TOP 10 akcií v Prešove a okolí
Zdroj: TASR

Preshow model show

3. septembra 9.00 – 16.00 v NKP Solivar

Nechajte sa po niekoľkoročnej prestávke pozvať na ďalší ročník znovuobnovenej modelárskej akcie Prešov Model Show 2016. V zrekon­štruovaných priestoroch Skladu Soli na Solivare sa môžete stretnúť s prezentáciou rôznych druhov modelárstva – od plastikových a papierových modelov po funkčné RC modely.

Deň otvorených dverí

3. septembra od 11:00 vo Veľkom Šariši

Príďte sa rozlúčiť s krásnym a teplým letom, ako inak – pri nápoji, ktorý k letu neoddeliteľne patrí. Najväčší pivovar na východnom Slovensku otvorí svoje brány pre verejnosť vo Veľkom Šariši. Zabávať vás budú IMT Smile, Heľenine oči, Žobráci či Hex.

Kto zhasol svetlo?

5. septembra od 18:30 v DJZ

Iskrivá fraška najhranejšieho francúzskeho autora súčasnosti má na konte tisícky repríz po celom svete. Brilantná komédia o tom, čo všetko sa môže stať, ak si domov privediete milenca vo chvíli, keď sa tam objaví milenka s vaším manželom. A čo s tým všetkým urobí skrytý poklad rodiny, pomocnica v domácnosti Anna?

Festival dobrej chuti a vína

8. až 10. septembra na Hlavnej ulici

Prezentácie gastronómie a významných producentov vín. Cooking live, latino večer, Arpád Csete&Petra Dakaj, Šarišan, program pre deti, Lucio Dominguez, Maroš Bango, pokus o slovenský rekord – fľašový tanec.

Objavovanie Prešova

10. septembra od 10.00 pred Mestským informačným centrom

Obľúbené podujatia pre návštevníkov tentoraz poskytne tému Rozlet prešovského letiska. Podujatím sprevádzajú Darina Petranská a Andrea Sivaničová. Začiatok je vždy pred Mestským informačným centrom na Hlavnej ulici.

Ali Baba

11. septembra od 16:00 v Babadle

Divadelná adaptácia slovenskej ľudovej rozprávky „Hopsa, horsa zem otvor sa!“ Tento známy príbeh v netradičnom spracovaní Vám prezradí, čo je rozum a šikovnosť viac ako sila a či je možné zvíťaziť nad zbojníkmi. Pre deti od 5 rokov.

Prešovské trhy

Od 15. septembra v Jazdeckom areáli

Už 6. ročník Prešovských predajných a výstvných trhov spojených s Prešovskými parkúrovými pretekmi sa začne vo štvrtok, kedy zároveň otvoria stánky predajcovia so širokým sortimentom tovaru, svoju šikovnosť predvedú remeselníci a milovníci dobrého jedla a pitia si tiež budú môcť vybrať z bohatej ponuky.

Len pre ženy tour 2016

23. septembra od 19.00 v Kine Scala

Skupina Dirtyy Boyzz pod vedením Johnnyho Perfekta štartuje unikátne turné v 20. mestách Slovenska a Prešov nesmie chýbať. Veľkolepé turné je vytvorené najmä pre dámy, ktoré sa rady odreagujú a vychutnajú si umelecký tanec v podaní tých najlepších pánov.

Katka Koščová a Geišbergovci

26. septembra od 19:00 v DJZ

Milovníkov dobrej hudby čaká unikátne prepojenie niekoľkých muzikantských svetov v jednom koncertnom programe. Stretnutie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s osobitým pesničkárstvom dvoch generácií Geišbergovcov – otec Marián a synovia Martin a Marek – v sebe nesie prísľub nevšedného zážitku.

Bonsai Prešov exhiition

29. septembra od 9.00 v PKO

Medzinárodná výstava bonsajov a suiseki. V programe sa môžete tešiť okrem výstavy aj na demonštračné tvarovanie a workshopy, výstavu kaligrafií akademického maliara Petra Kocáka, predstavenie čajovej kultúry čajovňou Božský oráč, predaj bonsajov a bonsajových potrieb a detský kútik – tvorivé dielne a súťaže.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM