Správy Správy

Počas schvaľovania druhej zmeny rozpočtu to medzi prešovskými poslancami vrelo: Rozohnili sa pri téme stoličiek!

Opäť sa počas rokovania našlo jablko sváru. Prešovskí poslanci schvaľovali druhú zmenu rozpočtu, no nebolo to len tak. Najviac to medzi nimi vrelo pri téme stoličiek...

Ilustračný obrázok k článku Počas schvaľovania druhej zmeny rozpočtu to medzi prešovskými poslancami vrelo: Rozohnili sa pri téme stoličiek!
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva v Prešove schválili v poradí druhú zmenu rozpočtu. Dôjde tým k zvýšeniu rozpočtu mesta o takmer 248 000 eur v príjmovej aj výdavkovej časti a celkový rozpočet mesta bude po úprave predstavovať viac ako 66,2 milióna eur.

Dôvodom zmien bolo navýšenie príjmov mesta, požiadavky správcov programov na zvýšenie rozpočtovaných výdavkov, presun výdavkov medzi jednotlivými programami, ale aj potreba upraviť rozpočtované príjmy na reálnu hodnotu. Rozpočet sa navýšil o finančné prostriedky vo výške takmer 213 000 eur, ktoré mesto dostalo z Národného projektu Podpora opatrovateľskej služby, ktorú predtým mesto hradilo z vlastných zdrojov. Z projektu Aktívni seniori – aktívne mesto podporeného z eurofondov prišlo na účet mesta 14 678 eur, ďalšie príjmy vo výške 20 750 eur pochádzajú z dobropisov z položky komunálne služby.

Poslanci schválili 21 500 eur na nákup nákladného vozidla pre účely malých obecných služieb. Na exteriérové ihrisko Street Workout Šváby na Važeckej ulici pôjde 8 000 eur. Mesto ušetrilo 150 000 eur na zimnej údržbe ciest a chodníkov počas poslednej sezóny a túto sumu poslanci presunuli na údržbu miestnych komunikácií. Na dobudovanie parkovísk pôjde 50 000 eur. ABC centrum voľného času dostane 50 000 eur na bežné výdavky. Mesto investuje do rekonštrukcie Domu smútku v mestskej časti Šváby sumu 10 000 eur.

Poslanci odsúhlasili aj použitie získaných finančných prostriedkov vo výške 2 525 eur na údržbu vojnových hrobov. Najviac sa poslanci rozohnili pri téme stoličiek v mestskej zasadacej miestnosti, ktoré užívaním majú poškodenú koženku. V predloženom materiáli bol návrh na investíciu vo výške 5 000 eur na ich opravu v počte 100 kusov stoličiek. Časť poslancov oponovala, že za tieto peniaze môže mesto kúpiť nové stoličky. Nakoniec predložený materiál schválili bez zmeny.

Môže vás zaujímať:

Situácia počas zastupiteľstva v Prešove, ktorá rozosmiala celú sálu: Po tomto viceprimátor Kužma očervenel!

Prešovskí poslanci to odklepli: Už je rozhodnuté, komu poputujú Ceny mesta Prešov a Opálové zrnko!

Rokovanie prešovského zastupiteľstva malo časové trhliny: Poslanci poriadne meškali so začiatkom, aj po prestávke!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM