Ľubomír Hudačko Samospráva

Po opravách návrat trolejbusov na Sekčov, Šváby naďalej bezo zmien

Koniec výstavby úseku cestu na ulici arm. gen. Svobodu priniesol aj návrat trolejbusov jazdiacich po danej lokalite. Od 29. júna bola totiž trolejbusová doprava z najväčšieho prešovského sídliska dočasne vylúčená. O výluke na ulici Švábska sa stále nerozhodlo.

Ilustračný obrázok k článku Po opravách návrat trolejbusov na Sekčov, Šváby naďalej bezo zmien
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Výluka Švábska sa začne približne oveľa neskôr ako sa predpokladalo. O zmene termínu informoval zhotoviteľ rekonštrukcie križovatky Košická-Petrovanská-Švábska.

Šváby zatiaľ bezo zmien

Pôvodne mali byť linky prechádzajúce okolo ZVL presmerované na náhradné trasy už od 10. júla. Dodnes však autobusy jazdia po nezmenenej trase. Na radosť Švábčanov. Tí nemajú možnosť využívať trolejbusovú dopravu, výluka autobusov by už bola zrejme nad rámec prijateľnosti. Na sídlisku to vyzerá ako po bombardovaní, práce pri dokončovaní cyklistického chodníka naďalej prebiehajú.

„Na sídlisko Sekčov sa pre zmenu vrátili trolejbusy. Nasadenie trolejbusov na linky 4, 8 a 38 sa očakávalo už v sobotu 27. júla alebo v nedeľu 28. júla 2013. Linky 10 19 34 39 a N1 tak aj naďalej premávajú po svojich riadnych trasách podľa zverejnených cestovných poriadkov,“ uviedli dopravcovia v Prešove.

Zmeny len v rannej špičke

Od pondelka 29. júla 2013 platí nový cestovný poriadok linky 38, ktorej spoje sú znova aj počas pracovných dní vedené zo Sídliska III až na Sibírsku (počas výluky dočasne premávala zo Sídliska III len po Železničnú stanicu).

V smere zo Sídliska III zostávajú v platnosti odchody podľa doterajšieho cestovného poriadku, len v trase spojov dochádza k predĺženiu na Sekčov. Zo Sibírskej sú odchody nastavené tak, aby súhlasili s doterajším cestovným poriadkom linky v úseku Železničná stanica – Sídlisko III. K zmenám časov odchodov dochádza len v čase rannej špičky počas pracovných dní (do 7.40 h).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM