Hokej

Play off sa z Detvy sťahuje do Prešova: Rivali vyhrali po jednom zápase, meranie síl je mimoriadne vyrovnané

Prešovčania si z Detvy odnášajú domov bilanciu 1:1, play off proti tomuto rivalovi je mimoriadne vyrovnané. Po tom, čo príjemne Tučniaci prekvapili tentoraz vyšli naprázdno a začína sa akoby od začiatku. V metropole Šariša sa však už môže rozhodnúť...

Ilustračný obrázok k článku Play off sa z Detvy sťahuje do Prešova: Rivali vyhrali po jednom zápase, meranie síl je mimoriadne vyrovnané
Zdroj: Dnes24.sk

Prešov začal podľa prvaliga.sk stretnutie veľmi dobre. Už v 2. minúte išiel do vedenia, keď svoju šancu premenil najlepší strelec 1. ligy Igor Halás.

Vyrovnaná séria štvrtého s piatym

V 10. minúte najprv Halás v tutovke netrafil poloprázdnu bránu, čo ho v konečnom dôsledku muselo veľmi mrzieť. Z následného brejku totiž vyrovnal domáci kapitán Srnka. V 12. minúte mohol prinavrátiť Prešovu vedenie Prokop, avšak v prečíslení trafil len brankára. Hostia boli aktívnejší a Polca preverili neskôr aj Nagy s Podsedlým. Papierové predpoklady sa napĺňali do bodky a séria štvrtého s piatym bola neuveriteľne vyrovnaná.

V 24. minúte narobila Polcovi problémy povestná obšutova strela. V 25. minúte oplácal faul Husseyho kapitán hostí Prokop, ktorý okrem dvoch minút inkasoval aj desať za nešportové správanie. V 27. minúte mohol využiť Graham vybehnutie Martona, avšak neúspešne. Viac šancí mali domáci, no ochranca prešovskej svätyne kryl všetky strely.

Rozbilo sa plexisklo

V 33. minúte videli diváci v Detve najprv peknú kombináciu hostí s nepresným zakončením a následne dobrú šancu Srnku, ktorý dorážal strelu Gašpara len do brankára. V 35. minúte sa po súboji Balka s Kohutiarom rozbilo plexisklo a tak rozhodca poslal hráčov predčasne do kabín a zvyšných päť a pol minúty sa dohrávalo spolu s treťou tretinou. Po prestávke sa v 36. minúte ocitol sám pred Martonom Parkhouse, no bekhendom neprestrelil jeho betón. V 37. minúte sa najprv k strele dostal Chalupa, ale z následnej akcii išli do vedenia domáci, keď Buda našiel pred bránkou voľného Balka a ten sa nemýlil. V 39. minúte mohlo byť znova vyrovnané, no Chalupa trestuhodne netrafil bránu.

V 43. minúte pohrozil Bylina, Polc len vyrazil puk pred seba, avšak obrana ho upratala do bezpečia. V 49. minúte dostal puk pred bránku domácich Halás, tam ale nebol nik a z ďalšej akcie bola hneď tutovka Detvy, keď Parkhouse sám pred Martonom netrafil bránu. Miesto tlaku Prešova hrala viac v útoku Detva, v 55. minúte nedal Graham, Fredrik Fekiač ani Srnka. Domáci zavreli súpera pred vlastnú bránu a udržiavali si tesné jednogólové vedenie.

V 57. minúte sa Prešov dostal do rýchlej kontry, strela Dancsáka ale minula priestor brány. V poslednej minúte odvolal tréner Bartánus brankára a „tučniaci“ sa nadýchli k záverečnému tlaku. Ten nepriniesol vyrovnanie, naopak Detva zavŕšila výhru gólom do prázdnej brány z hokejky Srnku.

HC 07 Orin Detva – HC Prešov Penguins 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

  • Góly: 10. Srnka (Říha, ačkovič), 37. Balko (Buda), 60. Srnka – 2. Halás (Tkáč, Bylina)
  • Diváci: 561
  • Stav série: 1:1

Detva: Polc – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, F. Fekiač, Devečka, Mačkovič, Balko – Gašpar, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Síkela, V. Fekiač, Hajnik – Buda, Šechný, P. Fekiač

Prešov: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Pitka, Horvát – Kohutiar, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Milý – Schroner, Kivader, Podsedlý

Môže vás zaujímať:

Parádny vstup prešovských hokejistov do play off: Zvládli ťažký zápas na ľade Detvy a vedú 1:0!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM