Ľubomír Hudačko Kultúra

Pieseň narážajúca na dopravnú situáciu v Prešove: Známa kapela boduje s Obchádzkou

Za krátky čas na Youtube výrazne zabodovala prešovská kapela Heľenine oči s jej songom Obchádzka. Pieseň naráža na dopravnú situáciu v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pieseň narážajúca na dopravnú situáciu v Prešove: Známa kapela boduje s Obchádzkou
Zdroj: TASR

Uvedená do takpovediac internetového života bola daná pieseň len pred niekoľkými týždňami a za krátky čas už zaznamenala vysoké čísla prehratí. Kapela zverejnila na Youtube svoj celý album, ale s výrazným náskokom boduje práve Obchádzka.

Chytľavá melódia

O text sa postaral líder Martin Mihalčín a hudbou spolu s ním zložil aj basgitarista Tomáš Durkáč. „Spievam ódu radosti na tunel, vraj do 2010, ten sľub asi trochu smrdel. Po uliciach mesta sa klebetí, že isto budú mať ten obchvat deti našich detí,“ znie napríklad v piesni a to tesne pred refrénom. Skladba má chytľavú melódiu a akoby tri etapy.

VIDEO: Tento song boduje u ľudí. Naráža na dopravnú situáciu v našom meste
1
Galéria

V prvej klasickej sa striedajú slohy s refrénom. „V duchu obchádzam už Prešov, už nám závidia aj v Sabinove budúce obchvaty nové. Obchádzam už Prešov, juchú juchú, aj keď zatiaľ iba v duchu,“ znie hlavný popevok v refréne.

Bude videoklip

Aktuálne má tento audio formát pesničky celkovo už vyše 258 000 zhliadnutí, čo je oproti nateraz druhej najklikanejšej audio skladbe spomínaného albumu (ktorá sa volá Uhorčík) až o 200 000 viac.

A kapela má pre fanúšikov dobrú správu, pretože pesnička Obchádzka len tak nasucho neostane. „Ďakujeme bars vážený kolektív, že sa vám piesenka páči. Dobrá správa je, že na začiatku mája 2018 máme v Prešovciach naplánované natáčanie klipu,“ prezradili členovia známej prešovskej formácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM