Ľubomír Hudačko Hokej

Piata výhra HC Prešov za sebou: Koňare začali stúpať tabuľkou a sú už na 6. mieste!

Pred prvoligovou prestávkou Prešov potvrdil kvalitné výkony z minulých zápasov a s Považskou Bystricou vyhral doma vysoko 7:2. Napohľad jasný výsledok sa rodil ale vo veľmi dramatickom a hlavne nervóznom zápase ťažko. Na pohľad tabuľkovo slabší súper ukázal, že vie potrápiť.

Ilustračný obrázok k článku Piata výhra HC Prešov za sebou: Koňare začali stúpať tabuľkou a sú už na 6. mieste!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý krát v sezóne prichádzali prešovský hokejisti doma na ľad za potlesku publika. Považskej Bystrici sa darilo dostávať sa do brejkov, proti Martonovi neuspel Koleda ani v oslabení prvý krát Kostelanský. Ten istý hráč sa ale dostal v oslabení znova do úniku, tentokrát si položil brankára a do prázdnej bránky zakončil svoj nájazd. Prešovčania sa dokázali pomerne rýchlo dostať z inkasovaného gólu a pár sekúnd po vylúčení Šimka sa v presilovke podobne ako Kostelanský presadil náš Igor Halás, podobne si položil brankára a zakončil do odkrytej bránky súpera. Prešov si odvtedy vytváral tlak, z čoho pramenil aj gól na vedúcich 2:1 a ta skončila aj prvá tretina.

Druhú tretinu začali hostia raketovo. Po buly v našej tretine sa dostal k puku Slávik, ten najprv neuspel proti Martonovému betónu, následne ale obkorčuľoval bránku a pred prázdnu časť prihral Jakubovi Kostelanskému. Útočnik Považskej Bystrice vyrovnal na 2:2 už 18 sekúnd po zahájení tretiny. Prešovu sa podarilo skórovať až v 34. minúte, keď sám na brankára šiel Juraj Prokop, vytiahol na Hrčinu blafák a úspešne zasunul do odkrytej bránky. Naďalej sme pokračovali v tlaku a niekoľkokrát sa nám nepodarilo v koncovke trafiť ideálne puk. Stav po druhej tretine bol teda 3:2.

Po 16 sekundách hry v presilovej hre si Igor Halás v záverečnom dejstve nakorčuľoval po Tkáčovej prihrávke do útočnej tretiny a jeho tvrdú strelu zastavila až sieť bránky. Považská sa ešte snažila o zníženie, po dobrej akcii si vypýtala faul, no Prešov ukázal, že v oslabenia má naozaj dobre zvládnuté. Gól ešte nakoniec prišiel a to bol iba začiatok kanonády Prešova. Hneď po buly vypáli Juraj Prokop a zvýšil tak v 49. minúte na 5:2. V 50. minúte po strele Malinu dorážal Viliam Knap a vyhrávali sme 6:2. A keď nám vyšla aj akcia v 52. minúte a po krížnej prihrávke cez celé útočné pásmo zavesil do poloprázdnej bránky tretí gól Juraj Prokop, o víťazovi bolo rozhodnuté.

Branislav Kohutiar (tréner HC Prešov 07): „Dnes nás čakal tabuľkovo slabší súper. Prvé 2 tretiny som nebol spokojný s výkonom, ktorý sme predviedli. Až samotná posledná tretina ukázala, že máme na viac, strelili sme pekné góly a po dlhej dobe sa nám ich podarilo streliť viac, konkrétne 7. Zavŕšili sme 2 týždne piatym víťazstvom v rade, čo nás veľmi teší.“

Redakciu informoval Lukáš Rusnák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM