Ľubomír Hudačko Správy

Petícia ľudí proti garážovému domu na Sekčove neuspela: Bude sa stavať!

Prerokovanie petície obyvatel'ov mesta Prešov za neschválenie predaja alebo prenájmu pozemkov na výstavbu súkromnej stavby Garážový dom na Sibírskej pre Sell Slovakia sa pre signatárov dobre neskončilo. Poslanci jej nevyhoveli a stavať sa bude.

Ilustračný obrázok k článku Petícia ľudí proti garážovému domu na Sekčove neuspela: Bude sa stavať!
Zdroj: TASR

Na Sekčove je nedostatok parkovacích miest, proti odpredaju sa tak takmer 400 ľudí podpísalo pod petíciu za neschválenie predaja pozemku košickej firme. Poslanci napokon určili, že návrh nevyhovuje a petíciu nepodporili. Stavať sa tak bude.

„Petície sú citlivá oblasť, ale ja si myslím, že pravda je uprostred. Obyvatelia nechcú garážový dom, podali niekoľko pripomienok, čo by im vadilo. Tie ale odborníkmi neboli akceptované. Garážový dom je dobrá iniciatíva, ale nemali by sme ísť proti občanom VMČ na Sekčove, pretože už niekoľkokrát sme im bývanie ešte viac znepríjemnili. Petícii podľa mňa vyhovieť je potrebné. Už sme im tam postavili autoumyvárku,“ uviedla poslankyňa Štefánia Andraščíková.

„Títo občania žiadajú 50 parkovacích miest, zároveň však nechcú tento garážový dom,“ kontrovala primátorka Turčanová. Podľa poslanca Stanislava Kahanca bol dom navrhnutý tak, že likvidoval parkovanie, ťahá sa to už roky a doplatila na to príjazdová cesta od Sibírskej 34 až 38. „Nie je mi jasné, či nezlikviduje súčasné parkovacie mesta,“ poznamenal.

Nedá sa vyhovieť všetkým, no parkovanie na Sekčove je vážnym problémom. Podporujem garážové domy, nie som proti tomu. Pozrite si, koľko áut parkuje v našom meste s inou ŠPZ-kou ako PO," uviedol Dupkala. Andraščíkovej návrh na vyhovenie petícii schválený nebol, napokon poslanci petícii nevyhoveli a garážový dom na Sekčove sa stavať bude. Zároveň, cena za meter štvorcový bude minimálne vo výške určenej znaleckým posudkom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM