Ľubomír Hudačko Kultúra

Peter Nagy v rodnom Prešove predviedol zmysel pre humor: O vtipné momenty nebola núdza, zaujal aj pes na pódiu!

Výdatný koncert pre fanúšikov Prešovčana Petra Nagya. Ten divákov doslova pobláznil, niektorí z nich stáli už v polovici koncertu a potom si publikum spevom doslova vyžiadalo hit Láska je tu s nami ako prídavok. Na pódiu sa objavil dokonca aj psík a núdza nebola ani o vtipné momenty.

Ilustračný obrázok k článku Peter Nagy v rodnom Prešove predviedol zmysel pre humor: O vtipné momenty nebola núdza, zaujal aj pes na pódiu!
Zdroj: Dnes24.sk

Poriadna dávka rocku. To vás čakalo, ak ste si nenechali ujsť koncert Petra Nagya a mohli ste zažiť pravú nagyomániu.

Nagy ako Lenka Filipová

V prešovskom Kine Scala rozprúdil šou, ktorá postupne gradovala až do štyroch prídavkov. So svojou skupinou Indigo pri príležitosti 30+1 tour v rámci 31 rokov na scéne predviedol pompézny prierez hitov a hoci predsa len úplne všetky vzhľadom na ich vysoký počet zahrať nemohol, ulahodil každému. Ak si k tomu prirátate povestný dar reči speváka, núdza nebola ani o vtipné momenty.

K jednému prišlo po tónoch skladieb ako Až sa tebe narodím, alebo Poďme sa zachrániť. „V Kine Scala som bol ešte ako dieťa, na niektorých sedadlách, kde som sedával ja, ste teraz vy. A vonku pred kinom som si všimol pútače a hovorím chlapcom z kapely, že na nich vyzerám vzhľadom na svoj vek celkom dobre. Oni ma zotreli, že vraj to je predsa Lenka Filipová a nie ja,“ rozosmial dav svojim typickým humorom.

Niečo podobné sa ešte neudialo

Na playliste si kapela rozhodne dala záležať, pretože vychutnať ste si mohli tie najznámejšie pecky ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole alebo Revolver a muzika, ale nevynechal ani novšie ako Nohavičky vlajú či Úplné bezvetrie. Spevák striedal vtipné momenty a príhody s kúskami zo svojej tvorby. „Musím si naladiť gitaru, vyrábali ju totiž v Japonsku a spieva na nej Slovák s maďarským menom. Je teda trochu zmätená,“ žartoval rocker. Na dvadsať minút si hudobníci dali pauzu a nebolo sa čomu diviť. Dokopy trvalo predstavenie viac ako dve hodiny.

Po prestávke už tí najskalnejší pod pódiom vstali a vydržali takto až do konca. Hoci je v Kine Scala priestor iba na sedenie, neváhali pre túto radikálnu zmenu. Počas koncertov iných interpretov, ktoré sme v Prešove absolvovali sa niečo podobné ešte neudialo. Tvorbu neskôr Nagy rozdelil aj na kratší mix niekoľkých pesničiek naraz. Príjemné momenty potom predstavila staronová skladba Agáty iba s klávesami, s basgitaristom si neskôr spevák strihol aj duet s fujarami.

Prešovčan je známy milovník psíkov, čo dal najavo nielen hitom Psi sa bránia útokom, ale taktiež uvedením jedného z útulku priamo na pódiu. To už stál na nohách každý prítomný a ešte boli pred nami piesne ako Sme svoji, Kristínka iba spí alebo Láska je tu s nami. Poslednú menovanú si dav doslova vypýtal, keďže ju sám začal spievať s notoricky známym rytmom. Nagyománia sa tak po rokoch vrátila do Prešova, zase pobláznila dav a potešila nestárnucimi popevkami. Hlavný protagonista predviedol výdatnú a plnohodnotnú show so všetkým, čo k tomu patrí. Akoby tých 30 rokov ani neubehlo.

Čítajte tiež:

Prešovčania z Komajoty po rokoch s nečakanou novinkou: K tomu aj možnosť pozvať kapelu na kávu!

foto: Jana Bujňáková

Nagyománia v Prešove: Dav sám začal spievať hit Láska je tu s nami
1
Galéria
Peter Nagy sa vrátil do Prešova: Na pódiu sa ocitol aj psík!
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM