Ľubomír Hudačko Samospráva

Peter Chudík po výraznom víťazstve vo voľbách: Toto je môj recept na úspech!

Do Prešova prišiel Petrovi Chudíkovi osobne blahoželať k víťazstvu v župných voľbách aj Pavol Paška. Ako uviedol, potvrdilo sa, že Smer-SD stále láka voličov, je príťažlivou stranou, ktorá oslovuje ľudí svojím programom. Sám Chudík prezradil, aký je jeho recept na úspech.

Ilustračný obrázok k článku Peter Chudík po výraznom víťazstve vo voľbách: Toto je môj recept na úspech!
Zdroj: Webnoviny.sk

Staronovým predsedom Prešovského samosprávneho kraja je podľa Peter Chudík, ktorého v regionálnych voľbách podporila koalícia Smer-SD, Náš kraj a Strana moderného Slovenska. Chudík bude tento post zastávať štvrté volebné obdobie, čo je absolútny rekord v dĺžke pôsobenia župana na celom Slovensku. Po prvýkrát sa mu podarilo vyhrať voľby hneď v prvom kole.

Výraznejší náskok

Na sčítavanie hlasov a výsledky volieb čakal so svojimi straníckymi kolegami v prešovskej straníckej centrále Smeru. Pre média povedal, že hneď po voľbách urobí tri veci. Najprv sa vyspí, potom si zoberie dva dni voľna a následne začne pracovať ako doteraz. Žiadne veľké zmeny nechystá, pretože výsledky volieb ho ubezpečili v tom, že ľudia sú s jeho prácou spokojní.

Chudík sa poďakoval voličom za každý hlas, ktorý získal. Tentokrát sa mu podarilo zvíťaziť nad svojím rivalom Jánom Hudackým (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) ešte výraznejšie ako pred štyrmi rokmi, keď išli spoločne do druhého kola. Chudík považuje tento výrazný úspech vo voľbách za vysvedčenie, ktoré mu vystavili voliči za jeho 12-ročnú prácu.

Komunikoval s ľuďmi

Svoj úspech vidí aj v tom, že stále pôsobil v tomto kraji. Chodil do všetkých regiónov, hovoril s ľuďmi a staral sa o celý kraj. Na otázku, či sa kupovali v kraji rómske hlasy, povedal, že s takými informáciami operovala stále porazená strana a nič sa nepotvrdilo. „Vyhralo to, že v podstate ja som volebnú kampaň robil od prvého dňa, po skončení minulých volieb. V súčasnej kampani som priamo komunikoval s ľuďmi, čo považujem za najdôležitejšie,” povedal víťaz volieb.

Petrovi Chudíkovi prišiel osobne blahoželať do Prešova aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ako uviedol, potvrdilo sa, že Smer-SD stále láka voličov, je príťažlivou stranou, ktorá oslovuje ľudí svojím programom. V regionálnych voľbách podľa neho strana Smer-SD postavila naozaj silných kandidátov, ktorí už niečo dokázali a Peter Chudík potvrdil túto dominanciu Smeru. Paška vyjadril presvedčenie, že aj skladba krajského parlamentu ukáže, že ich strana ponúka kvalitných ľudí a dobrý program.

Peter Chudík podľa oficiálnych výsledkov regionálnych volieb získal 53,78 percenta voličských hlasov. Podporilo ho 69 455 voličov. Druhý v poradí skončil kandidát SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd Ján Hudacký, za ktorého hlasovalo 30,27 percenta voličov a získal 39 105 hlasov. Volebná účasť dosiahla 22,13 percenta. Vyplýva to z výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR. V Prešovskom kraji kandidovalo na post župana deväť kandidátov, z toho jedna žena. Medzi kandidátmi bol jeden nezávislý kandidát, dvoch podporili koalície a šiestich nominovali jednotlivé politické strany.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM