Tomáš Šuhajda Rôzne

Peter Chudík chce vyhrať župné voľby aj po štvrtý raz: Očakávam špinavú kampaň!

Predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík (SMER-SD) chce obsadiť kreslo prešovského župana aj po jesenných regionálnych voľbách a zotrvať v ňom v poradí už štvrté volebné obdobie. Očakáva špinavú kampaň.

Ilustračný obrázok k článku Peter Chudík chce vyhrať župné voľby aj po štvrtý raz: Očakávam špinavú kampaň!
Zdroj: TASR

Chudík opäť očakáva špinavú volebnú kampaň, ako tomu bolo pred poslednými krajskými voľbami. „Myslím si, že keď chce ísť niekto kandidovať na župana, musí byť v regióne známy, musí sa tu etablovať a fungovať celé štyri roky. Nemôže to byť človek, ktorého pred voľbami iba tak vytiahnu z klobúka,” prehlásil súčasný predseda kraja.

Ak medzi kandidátmi nie sú známe osobnosti, ktoré majú aj reálnu predstavu o kompetenciách vyšších územných celkov, tak podľa neho iba nasľubujú hory – doly a všetko, čo sa doteraz dosiahlo, sa budú snažiť očierňovať. Chudík chce počas volebnej kampane prejsť osobne všetky okresy, začne pravdepodobne v Poprade a kampaň vyvrcholí v Prešove.

Najdôležitejšia je infraštruktúra

Pre rozvoj regiónu považuje za najdôležitejšie dobudovanie cestnej infraštruktúry, pričom diaľničná sieť v rámci Prešovského kraja by mala byť hotová do konca júna 2015. Momentálne vidí ako najakútnejší problém diskusiu o trasovaní rýchlostnej komunikácie R 4 zo Svidníka do Prešova a k maďarskej hranici.

Dobré cesty potrebuje aj cestovný ruch. Podľa Chudíka kraj by mal pomôcť rozvoju turizmu hlavne propagáciou a reklamou všetkého, čo je v ňom zaujímavé – od Vysokých Tatier, cez Pieniny, Domašu až po Poloniny.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM