Webnoviny - Rôzne

Peter Chudík chce voličov presvedčiť svojimi výsledkami

Úradujúci predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík, ktorý po tretíkrát kandiduje na tento post, tentokrát s podporou koalície Smer-SD, ĽS-HZDS, HZD, Strana zelených Slovenska, sa chce vo voľbách prezentovať pod heslom Ponúkam výsledky na

Kandidovať bude pod číslom päť a svoje hlavné témy ponúka ako Päť x Päť Priorít Pre Prosperitu. Občanom kraja chce zabezpečiť modernizáciu ciest, rozvoj cestovného ruchu, kvalitnejšie školstvo, šport a kultúru, chce sa zamerať na investičné stimuly pre zdravotníctvo a sociálne zabezpečenie a získať ďalšie investície pre rozvoj kraja.

Chudík dnes po skončení krajského zastupiteľstve zvolal tlačovú konferenciu na pôde obvodného úradu, kde oficiálne odštartoval volebnú kampaň. „Za štyri roky náš kraj použil a získal na rozvoj a zachovanie sociálnych a ďalších istôt 240 miliónov eur, ktoré sme rozdelili do okresov. Mám rozbehnuté ďalšie veci, aby zdroje tu ďalej prichádzali,“ povedal Chudík. Získať takéto financie je podľa neho dosť dobrým dôvodom, aby mohol opäť kandidovať. O tom, kde išli peniaze, nerozhodoval sám, ale ako zdôraznil, hlasovali o tom poslanci. Okrem dobrých hospodárskych výsledkov je za jeho rozhodnutím opäť kandidovať aj presviedčanie ľudí, s ktorými prichádza do kontaktu, podpora veľkej časti primátorov a starostov kraja a podpora politických strán.

Kampaň už teraz považuje za špinavú, čo sa prejavilo na internetovej stránke www.novyzupan.sk, na ktorej je podľa Chudíka diskusné fórum manipulované. Voličov ešte pred odovzdaním kandidačných listín údajne proti nemu poštvali bilbordy s heslami Nový župan namiesto starého?, alebo Nový župan lepší ako starý? Nemieni sa do takejto neférovej hry zapájať a svoju kampaň postavil na osobných stretnutiach s voličmi a oficiálnych mítingoch. Bude mať tiež vlastné bilbordy, plagáty a letáky. Do kampane plánuje vložiť najviac 15 tis. € z vlastných prostriedkov, politické strany by mali prispieť sumou 10 tis. €, a 50 tis. € „bude treba ešte pozháňať,“, uviedol Chudík. Na stretnutia s voličmi bude chodiť na požičanom aute od sponzora a v zamestnaní si na to bude čerpať dovolenku, zväčša pôjde o pol dňa dovolenky v popoludňajších hodinách.

Chudík si verí, že voľby vyhrá. Za svojich súperov považuje Pavla Hagyariho a Jána Hudackého. U ďalších siedmich kandidátov predpokladá, že nemajú také šance. Účasť na voľbách do orgánov VÚC predpovedá Chudík v Prešovskom kraji vyššiu, ako je celoslovenský priemer, čo ovplyvní aj vysoký počet kandidátov na poslancov. Podľa neho v novembri na regionálne voľby príde v kraji okolo 25% voličov.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM