Ľubomír Hudačko Správy

Personálne zmeny na prešovskej radnici: Pozrite si mená nových vedúcich!

Mestský úrad v Prešove prijal tucet nových posíl, mesto už obsadilo aj niektoré pozície vedúcich odborov. Pripravujú sa ďalšie výberové konania a niektoré sa budú aj opakovať.

Ilustračný obrázok k článku Personálne zmeny na prešovskej radnici: Pozrite si mená nových vedúcich!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, celkovo sa do začiatku apríla na mestskom úrade uskutočnilo 14 výberových konaní, v prípade jedného z nich išlo o obsadenie dvoch pozícií, a to sekretárka primátorky a sekretárka viceprimátora.

Tri výberové konania sa budú opakovať

Tiež sa hľadali ľudia do pozícií asistent primátorky, odborný tlačový referent v rámci kancelárie primátorky, osem vedúcich odborov, dvaja vedúci oddelení a vedúci kancelárie primátorky. Tri výberové konania na vedúcich odborov mesto plánuje opakovať, pretože žiaden z uchádzačov nezískal nadpolovičnú väčšinu hlasov výberovej komisie.

Ostatní noví vedúci odborov nastúpili už v týchto dňoch, alebo nastúpia v polovici apríla. Medzi týmito menami je aj bývalý primátor Lipian Eduard Vokál, ktorého vybrali na miesto vedúceho vnútornej správy mestského úradu v Prešove. Odbor strategického rozvoja povedie Magdaléna Artimová, šéfom odboru správy mestského majetku bude Miroslav Makara, odboru školstva, športu a cestovného ruchu bude šéfovať Jozef Muránsky, hlavnou architektkou mesta bude Mária Čutková.

Na stavebný dozor hľadajú dvoch

Na osem výberových konaní na vedúce pozície bolo na úrad doručených celkovo 71 žiadostí. „V prípade dvoch výberových konaní na vedúcich oddelení a vedúceho kancelárie primárky bolo na úrad doručených 37 žiadostí. Z týchto pozícií bol najväčší záujme o miesto vedúceho kancelárie. Zo 16 prihlásených bolo na základe splnenia požadovaných kritérií pozvaných na pohovor 15 ľudí a 11 sa ho aj zúčastnilo. To je aj posledné výberové konanie, ktoré sa na úrade ukončilo,“ uviedla hovorkyňa.

Momentálne bežia ďalšie dve konanie, kde mesto hľadá dvoch ľudí na pozíciu stavebný dozor. Hovorkyňa zdôraznila, že členovia výberových komisií boli z externého, odborného prostredia. Napríklad v prípade výberu na pozíciu vedúceho územného plánovania a stavebného úradu, ktorý bude zároveň plniť funkciu hlavného architekta mesta, spolupracovala radnica so Spolkom architektov Slovenska a Slovenskou komorou architektov, zástupcovia ktorých boli členovia komisie.

Rovnako tak pri odbore sociálnych služieb bola podľa nej členkou výberovej komisie riaditeľka Inštitútu edukológie a sociálnej práce Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove Beáta Balogová a riaditeľ Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove.

Čítajte tiež:

Radnica privítala vzácnu návštevu: Aha, čo dostal prezident od našej primátorky! FOTO a VIDEO z vítania

Došiel čas na prvé bilancovanie: Primátorka hodnotí svojich 100 dní na čele mesta

Rokovanie Turčanovej s Rašim: Načrtli plán, takto chcú spolu znížiť nezamestnanosť!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM