Ľubomír Hudačko Rôzne

Perla poslanca Dupkalu počas rokovania v Prešove: Koho označil za děvku pro všechno?

Už sa stalo prakticky pravidlom, že na rokovaní zastupiteľstva je poslanec Rudolf Dupkala svojimi komentármi hviezdou dňa. Inak tomu nebolo ani na mimoriadnom zasadnutí, keď spomenul aj český výraz "děvka pro všechno". Koho takto označil a čo na to primátorka?

Ilustračný obrázok k článku Perla poslanca Dupkalu počas rokovania v Prešove: Koho označil za děvku pro všechno?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Firma Prešov Real a.s. má pod palcom už niekoľko inštitúcií v meste. Nedávno jej boli zverené parkoviská, k tomu sa pridala aj vodárenská veža a okrem iného bude najnovšie prevádzkovať aj letnú sezónu na prírodnom kúpalisku Delňa.

To výrečného poslanca Rudolfa Dupkalu nenechalo chladným a označil firmu svojským spôsobom: „Česi s obľubou hovoria výraz "děvka pro všechno“. Ja zisťujem, že firma Prešov Real sa stáva takouto děvkou pro všechno v tomto meste," povedal.

Primátorka Andrea Turčanová naňho reagovala s vysvetlením: „Súhlasím, pán poslanec, ale tento proces začal ešte v minulosti, keď prešli všetky kompetencie aj z IPZ Záborske, aj z mestskej správy služieb práve na Prešov Real. Takisto správa mestských bytov. Dobre viete, že ja som to ako poslankyňa veľmi kritizovala a nikto z vás sa za to nepostavil, že správa mestských bytov Real položí. Takže teraz to bude na konateľoch a na tom, ako pripravia organizačnú štruktúru a zabezpečia funkčnosť,“ uviedla hlava mesta.

Podľa viceprimátora Štefana Kužmu to nie je len vec minulosti. „Bol som členom výberovej komisie na prevádzkovanie parkovísk, kde sa Real sám prihlásil a iniciatívne bojoval za to, aby mohol byť prevádzkovateľom a to sa mu aj podarilo v konkurencii troch firiem. Nie je to novinka a keď je to mestská firma, tak nemôže vyberať len hrozienka. Máme ju na to, aby prevádzkovala nielen to, čo sa hodí jej, ale všetko, čo mesto potrebuje. Nie mesto má slúžiť dcérskej spoločnosti, ale ona jemu,“ dodal na margo tejto témy poslanec Kužma.

Čítajte tiež:

Poslanec na zastupiteľstve s netradičnou otázkou: Kto bude na Delni predávať klobásy?

Primátorka Turčanová na zastupiteľstvo meškala. Jej zástupca hneď musel poslancov napomínať!

Osud zimného štadióna v Prešove? Poslanci firme schválili zámer prenájmu za euro ročne

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM