Ľubomír Hudačko Rôzne

Perinbaba sa postarala, že Prešov sa zabelel: Prvý sneh v našom meste zaznamenaný v OBRAZOCH

Na Katarínu to nestihla, ale Perinbaba už úradovala aj v Prešove. Zasnežené ulice sú zaiste radosťou pre deti, šoférov však asi príliš nepotešia. Pozrite si, ako to v meste vyzerá po tom, čo nás zasiahlo prvé sneženie.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa postarala, že Prešov sa zabelel: Prvý sneh v našom meste zaznamenaný v OBRAZOCH
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia nášho mesta a okolia sa ráno zobudili do zasneženej krajiny. Aj keď sa možno očakával prvý sneh skôr ako na konci novembra, vždy je prvý sneh tak trochu šokom.

Kým deti sa budú radovať, sneh viacerých šoférov zrejme nepotešil. „Už to začína. Kolóny v meste budú ešte väčšie a to na pohode nepridá nikomu. Dúfam, že zimu prečkáme bez ujmy,“ povedal dôchodca Ján. Na sneh sa museli ráno pripraviť aj rodičia s deťmi, ktoré odvádzali do škôlky po čerstvej pokrývke na chodníkoch. „Ani som si neuvedomila, že čoskoro už má nasnežiť. Doba beží strašne rýchlo. Ak by nenasnežilo, ani by som neuvedomila, že sneh je súčasťou tohto obdobia,“ zdôverila sa Magda.

Aj keď v uliciach ešte nie je hrubá pokrývka, či nebodaj kalamita, sneh už zamestnal aj vodičov áut, ktorí ho zoškrábavali zo svojich tátošov. „Onedlho sa zrejme roztopí, no ostáva veriť, že Vianoce privítame s bielou perinou. Poteší aspoň deti, tie z neho majú radosť každý rok. Už bolo aj načase, aby nasnežilo. Tento rok sa to nejako predĺžilo,“ dodal Prešovčan Peter. A ako to vyzerá v uliciach Prešova si môžete pozrieť v našej priloženej foto a videogalérii.

Môže vás zaujímať:

Mikulášska nádielka v Prešove: Už sa blíži jej 20. ročník, najmenší budú mať v nej opäť šancu aj vyhrať!

Prešovčania, počas Vianočných trhov nás čaká aj kultúrny program: Študujte, kto všetko v centre mesta vystúpi!

Do Prešova zavítala Perinbaba: Priniesla prvý sneh
1
Galéria
Prvý sneh je tu: Ulice Prešova zabelela Perinbaba!
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM