Webnoviny - Rôzne

Pelotón z Ašu dorazí aj do Prešova

Mesto Prešov privíta v piatok 17. júna peletón cyklistov, ktorí 8. júna odštartovali z najzápadnejšieho mesta v Čechách z Ašu a smerujú do najvýchodnejšej obce na Slovensku Novej Sedlice.

Ilustračné foto SITA/Nina Bednáriková (WEBNOVINY) – Ide o nadšencov, ktorí pripravili 2. ročník charitatívnej cyklojazdy Na bicykli deťom 2011 na podporu detským onkologickým pacientom naprieč Českom a Slovenskom. V Prešove sa peletón zastaví počas 10. etapy z Košíc do Humenného. Účastníci akcie sa prevezú na bicykloch po Hlavnej ulici okolo mestského parku, kde sa k ním na chvíľu pripoja Prešovčania, ktorí chcú podporiť túto akciu. Jednou zo známych tvári tohto ročníka Na bicykli deťom je aj operný spevák Martin Babjak, ktorý počas krátkej prestávky si na pódiu zaspieva s prešovskými deť­mi.

Ako informovala agentúru SITA členka organizačného štábu charitatívnej cyklotúry Monika Brillová, v pelotóne je asi 25 jazdcov, ktorých vedie svetoznámy cyklista a viacnásobný majster sveta jazdiaci na velocipéde Jozef Zimovčák. Čakanie na cyklopeletón vyplnia v Prešove mestskí policajti, ktorí predvedú ukážky z výcviku psov. Na pódiu vystúpia tanečné formácie Bodies, Ebony, LABI-gymnastky a deti z prešovských základných škôl. Počas podujatia sa deti dozvedia, kto zvíťazil vo výtvarno-literárnej súťaži na tému bicykel. Všetky obrázky rozdajú ľuďom, ktorí finančne prispejú na zbierku pre deti s onkologickými.

Trasa nadačnej cyklojazdy má 11 etáp a trvá od 8. do 18. júna.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM