Ľubomír Hudačko Kultúra

Pekné strávenie času je na nich isté: Prešovčania, o týchto podujatiach je dobré vedieť

Doprajte si pekné chvíle aj vy. Naša redakcia vám prináša výber tipov na zaujímavé podujatia, ktoré sa uskutočnia v Prešove počas tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Pekné strávenie času je na nich isté: Prešovčania, o týchto podujatiach je dobré vedieť
Foto: Ľubomír Hudačko

MM kabaret Milan Markovič a Páni Bratia

26. februára o 19:00 v Kine Scala

Milan Markovič a famózni muzikanti Peter Niňaj a Róbert Puškár sa predstavia s novým kabaretným programom Niekto príde. Ich vďačný divák, ale od istej chvíle potom aj veľmi originálny, vtipný a všestranný umelec Martin Babjak bude tým, kto prinesie veľa prekvapení, skvelé výkony, a predovšetkým dobrú zábavu.

Moskva – Petušky

28. februára o 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Strhujúca javisková metafora delíria našej skutočnosti a bezvýchodiskovosti života človeka. Hra o utopení Ruska v mori alkoholu. Novodobý Odysseus či Leopold Bloom? Drsne poetická dramatizácia najznámejšieho diela enfant terrible ruskej literatúry Venedikta Jerofejeva (1938 – 1990).

Galéria Kýchanie mozgu

28. februára o 19:00 vo Wave

Bobo Pernecký – autor kresleného lapidária bulvárnych úradníkov trpiacich sebaklamom o vlastnej racionalite. Ich portréty zdobia svetové mauzóleá, sarkofágy, ale aj súčasné nepotrebné inštitúcie. Vernisáž.

Ozveny Áčka 2017

28. februára 19:30 vo Wave

Blok krátkych filmov reprezentujúci aktuálnu študentskú tvorbu na Slovensku. Súčasťou prehliadky, ktorá nadväzuje na festival Áčko, sú aj filmy uvedené na festivaloch v Cannes a Toronte.

FS Šarišan – Zlatá svadba

2. marca o 19:00 v Divadle Jonáša Záborského

Predpremiéra. Nový jubilejný program FS Šarišan, pod názvom Zlatá svadba. Predpremiéra predznamenáva I. premiéru o deň neskôr v podvečer a II. premiéru tiež 3. marca vo večerných hodinách.

Snehulienka na ľade

3. marca o 17:00 na zimnom štadióne

Ďalšia rozprávka pre deti, ktoré sa vedia, ale i nevedia korčuľovať. Snehulienka na ľade sa predstaví aj so svojimi kamarátmi trpaslíkmi v Prešove. Veselý príbeh a „čáry máry“ zlej čiernej čarodejnice nakoniec i tak skončia šťastne vďaka princovi, kamarátom trpaslíkom a láske.

Talkshow Prešov

26. februára o 20.00 v Encore

Talkshow Prešov je tradičný formát talkshow – jeden moderátor, traja hostia a band. Alternatívnou a súčasne zábavnou formou podporuje najmä východ a buduje vzťah medzi mladými a regiónom prostredníctvom osobností z kultúry, športu, divadla či sociálnej sféry. Hosťami budú Štefan Hundža (operný spevák), Jozef Wittner (MMA fighter) a Tomáš Durkáč (Heľenine oči, Akustika).

Filmová streda

28. februára o 19.00 v Lanovom centre

Filmové stredy pokračujú, počas večerovsa budú premietať outdoorové filmy, ktoré sa z časových dôvodov “nezmestili” do dvojdenného premietacieho maratónu “Hory a mesto Prešov 2017”. Premietame vždy v stredu o 19.00. Vstup voľn­ý.

Koncert pesničkára

2. marca o 18.00 vo Viole

Aj v marci sa pokračuje v kontinuite pesničkárskych koncertov, tentoraz si môžete prísť pozrieť a vypoučiť vystúpenie Jana Svetlana Majerčíka.

Kalle

3. marca o 20.30 v Chris­tianii

Táborská kapela Kalle, to sú Veronika Buriánková a David Zeman. V roku 2013 začali spolu tvoriť Kalle ako domáci projekt, predtým však spolupracovali aj na projektoch Nod Nod či Veena. Ich debutový album Live from the Rooms bol najprv nahraný na magnetofónový pás pomocou štvorstopového magnetofónu a silne zarezonoval na českej hudobnej scéne. Až tak, že si v roku 2014 odniesol cenu Anděla v žánrovej kategórii alternatívna hudba.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM