Ľubomír Hudačko Futbal

Pekná séria Tatrana Prešov bez prehry je na konci: Koňare prehrali a postup je v rovine sci-fi :(

Aj keď je v hre do konca súťaže ešte 24 bodov, futbalisti Tatrana si postup do Fortuna ligy už predstaviť môžu naozaj len v rovine sci-fi. Prehra v Senci znamená koniec peknej série bez prehry, ktorá trvala od novembrového súboja s Bardejovom. Prvá Skalica vedie už o tucet bodov.

Ilustračný obrázok k článku Pekná séria Tatrana Prešov bez prehry je na konci: Koňare prehrali a postup je v rovine sci-fi :(
Zdroj: TASR

Vyzeralo to nádejne, ale Prešov sa v nadstavbovej časti na prvé miesto prepracuje už len ťažko.

Diskutabilný ofsajd

Stráca na prvú Skalicu už tucet bodov, aj preto bol minulotýždový duel proti nej pred domácimi fanúšikmi mimoriadne dôležitý. Bezgólová remíza nakoniec nič neriešila a najnovšie po prehre so Sencom je postup už len v rovine sci-fi. Zverenci trénera Stanislava Vargu totiž podľahli Sencu 1:0 a ukončili tak peknú sériu ôsmich duelov bez prehry za sebou trvajúcu od novembra 2014.

V prvom polčase ku gólu mali bližšie hostia. Katonova krížna strela ale najprv mierila vedľa a hoci zakončenie Ivanko-Maceja si už cestu do siete našlo, proti bola rozhodcova píšťalka, keď arbitri odpískali diskutabilný ofsajd. Práve o ňom sa potom hovorilo aj po zápase.

V závere vyložené šance

"Peťo Katona mi dal dobrú loptu za obranu. Ešte predo mnou skočila, počkal som si na ňu a placírkou zakončil popod brankára. Či to bol ofsajd presne posúdiť neviem. Určite to bola hraničná situácia. Pozriem si DVD a potom uvidím, ale určite by som si nebol istý, že to ofsajd bol. Ak áno, tak musel byť veľmi tesný,“ vrátil sa k spornej situácii Ivanko-Macej pre klubový web Tatrana. Pred prestávkou mohol strhnúť vedenie na stranu hostí kapitán D. Leško, ale jeho hlavička v dobrej pozícii neskončila v bráne.

Po prestávke domáci hrozili viac, ale rozhodujúce boli stále v tomto ukazovateli len štandardné situácie. Jedna sa dokonca ujala a po hodine hry šli domáci do vedenia. Ngeyitala v trme-vrme prepasíroval loptu do siete a Tatran prehrával 1:0. Zelenobieli skúšali vyrovnať, ale nepochodil Kamenčík a neskôr ani Dzurík vo veľmi dobrej pozícii. Prešovčania tak prvýkrát na jar, resp. v roku 2015 prehrali a na Skalicu strácajú už 12 bodov. Postup do Fortuna ligy je tak v rovine sci-fi.

DOXXbetliga – 26. kolo: ŠK SFM Senec – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (0:0)

  • Gól: 65. Ngeyitala
  • ŽK: 56. Polgár, 90. Lago – 67. Kačala
  • pred 355 divákmi
  • rozhodoval Michlian

1. FC Tatran: Talian – Kačala, P. Jacko, Dzurík, Štefančík – Katona (82. Kamenčík), Tubonemi – D. Leško, Ivanko-Macej (72. D. Jacko), Hruška (72. Benes),–Šafranko

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM