Ľubomír Hudačko Kultúra

Pekná akcia pre prešovské deti: Na pešej zóne sa bude odvíjať 8 rozprávkových príbehov

V centre Prešova sa v stredu môžu deti aj dospelí dozvedieť mnoho zaujímavosti o tradičnom aj súčasnom bábkovom divadle. Na pešej zóne sa bude odvíjať osem rozprávkových príbehov v podaní šiestich divadiel pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Pekná akcia pre prešovské deti: Na pešej zóne sa bude odvíjať 8 rozprávkových príbehov
Zdroj: Webnoviny.sk

Súčasťou projektu sú okrem bábkových predstavení aj bábkarské tvorivé dielne, kde sa deti naučia vyrábať bábky a fotovýstava o súčasných bábkových divadlách na Slovensku. Realizátorom projektu je Občianske združenie Sapio, v rámci ktorého pôsobí detské a mládežnícke bábkové divadlo Badros.

Šesť divadiel

Počas dňa sa tu predstaví šesť divadiel s ôsmimi titulmi. Budú medzi nimi známe rozprávky ako Soľ nad zlato či Braček jelenček, ale aj celkom nové tituly. Bábkofest otvorí divadlo Badros rozprávkou Princezná s obrovskými nohami. Predpoludním si deti môžu pozrieť ešte Divadlo Maškrta, ktoré príde do Prešova s titulom O Haluštičke zbojníckej dievčičke. Popoludní čakajú na deti ďalšie rozprávky.

Ako posledné v poradí sa na námestí predstaví divadlo Tyjátr s predstavením Herkules alebo Dobytie pekla. Po 19:00 sa divadelníci stiahnu do interiéru Čokoládovne Čukoláda, kde si návštevníci budú môcť pozrieť Tieňové bábkové divadlo.

Vstup voľný

Podľa Čuchtovej návštevníci získajú vďaka podujatiu jedinečný zážitok z bábkových predstavení obohatený o tematický rozmer zachovávania slovenskej ľudovej kultúry.

Podujatie má regionálny charakter a vstup naň je voľný. Cieľovou skupinou projektu sú deti a mládež Prešovského a Košického kraja a široká verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM