Ľubomír Hudačko Samospráva

Pavel Hagyari a jeho tretia kandidatúra na primátora: Aké sú jeho priority?

Dve kandidatúry boli úspešné, skúsi to aj dotretice. Súčasná hlava mesta Prešova Pavel Hagyari sa bude opäť uchádzať o kreslo primátora mesta. Aké sú pred voľbami jeho priority?

Ilustračný obrázok k článku Pavel Hagyari a jeho tretia kandidatúra na primátora: Aké sú jeho priority?
Zdroj: TASR

Predstavil aj skupinu nezávislých poslancov, ktorí by sa chceli dostať do mestského parlamentu.

Prosí o trpezlivosť

„Je potrebné, a začneme už teraz, dokončiť opravy ciest. Je potrebné, aby sme dokončili opravu základných a materských škôl a pokračovali v revitalizácii sídlisk. Čo je nevyhnutné, je výstavba nájomných bytov, čo doteraz mesto nemalo ako prioritu. Určite bude pre mňa prioritou, aby sme v priebehu ďalšieho volebné obdobia postavili aspoň 500 nájomných bytov,“ povedal Hagyari.

Zároveň však upozornil, že za osem rokov pôsobenia v úrade nadobudol obrovskú úctu a pokoru k bežným problémom ľudí a postupne sa ich snaží riešiť. Prosí však obyvateľov mesta aj o trpezlivosť, pretože všetko je ohraničené aj finančne. Pozitívne je podľa neho, že v priebehu jedného roka sa vyrieši vstup do Prešova z Popradu, ukončí sa výstavba Nábrežnej komunikácie, začne sa stavať veľký obchvat Prešova smerom na Košice a dokončí sa prepojenie Rusínskej a Čierneho mosta.

Chce vrátiť do Prešova soľ

Stavať by sa mal začať aj severný obchvat. Pomocou európskych zdrojov by Hagyari chcel vrátiť soľ do Prešova v rámci minimálnej ťažby pre mestské účely, hovorí sa o využití geotermálnej energie a iných väčších projektoch. Prioritou bude pre neho aj naďalej vytvárať podmienky pre investorov, aj napriek tomu, že už sedem rokov bojuje mesto s krízou.

Podporu od iných strán komentovať nechcel, no nebráni sa jej. Poteší ho každá rozumná podpora bez ohľadu na to, či je sprava alebo zľava. Zároveň predstavil zostavu poslancov, ktorí budú kandidovať, rovnako ako v minulom období, ako nezávislí, no v parlamente môže počítať s ich podporou. Sú medzi nimi napríklad súčasný viceprimátor, športovci, pedagógovia, lekári i ľudia z podnikateľského prostredia. Podľa Hagyariho ich bude asi 13 až 15.

Podľa hovorkyne mesta Prešov Veroniky Kmetóny Gazdovej odovzdali na mestskom úrade kandidačné listiny zatiaľ dvaja uchádzači o post primátora – Martin Ďurišin za stranu Sieť a nezávislý Rudolf Dupkala, ktorý je mestským poslancom a riaditeľom Šarišskej galérie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM