Iné športy

Partie amatérskych hráčov sa onedlho dočkajú: V Prešove začína sezóna malého futbalu

Milovníci futbalu v Prešove sa opäť môžu zapojiť do TOP ligy. Súťaž v malom futbale sa začne už čo nevidieť. Tu sú podrobnosti, ktoré stojí za to poznať.

Ilustračný obrázok k článku Partie amatérskych hráčov sa onedlho dočkajú: V Prešove začína sezóna malého futbalu
Zdroj: Top liga

V marci otvára v Prešove svoju jarnú sezónu TOP liga a registrácie už prebiehajú v plnom prúde. TOP liga bola založená v roku 2014 v Bratislave, no medzičasom sa vďaka túžbe hráčov z viacerých kútov Slovenska otvorila postupne v Trnave, Nitre, Komárne a aj u nás v Prešove. „V marci 2018 prichádzame do Žiliny a pevne dúfam, že prvá sezóna bude úspešná," uviedol Peter Králik, zakladateľ TOP ligy. Na konci minulého roka mala táto súťaž viac ako 2500 hráčov a 160 tímov.

Pred novou sezónou organizátori veria, že sa im opäť podarí zvýšiť počet hráčov, najmä vo väčších mestách. „V Prešove je určite obrovský hráčsky potenciál, veď malý futbal tu má dlhú tradíciu a preto veríme, že sa prihlásia aj nové tímy a ich počet by mohol pred novou sezónou dosiahnuť číslo 20," dodal odhodlane Králik.

TOP liga je vhodná pre všetky kvalitatívne úrovne hráčov, od naozaj rekreačných, ktorí hrajú nižšiu ligu, až po tých, ktorí majú najvyššie ambície. Niekoľko hráčov sa už predstavilo v najcennejšom drese na Majstrovstvách Európy a tie najlepšie tímy sa dostali do Ligy majstrov. „Nie je to však len o úspechoch, najdôležitejšia je radosť z hry, stretnutie s priateľmi a trošku pohybu," dodal na záver Králik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM