Ľubomír Hudačko Rôzne

Parkovanie, bordel pri kontajneroch a psie výkaly: Spoveď ľudí zo Sekčova, čo ich vytáča a trápi!

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Tentoraz sme boli zvedaví, čo hovoria Sekčovčania na život na ich sídlisku. Sú spokojní či naopak? A je potrebné niečo podľa nich prioritne riešiť?

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie, bordel pri kontajneroch a psie výkaly: Spoveď ľudí zo Sekčova, čo ich vytáča a trápi!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V uliciach prešovského sídliska Sekčov nám ochotne prezradilo viacero tamojších obyvateľov, čo by podľa nich malo vedenia mesta prioritne riešiť. Kde vidia najväčšie rezervy a čo ich najviac trápi?

Chaotické parkovanie a psie výkaly

Jedno z najväčších sídlisk Slovenska je Sekčov v Prešove. Obyvatelia v rôznych častiach svojej domoviny majú, žiaľ, postarané aj o nepríjemnosti. Trápi ich najmä parkovanie: „Chaos na každom kroku. Človek tu nemá kde zaparkovať, namiesto parkovísk tu stále vyrastajú nové detské kútiky, čo zaberajú zeleň. Ale kde mám potom nechať auto?“ pýta sa kompetentných Kamil Štefanka (45).

Problémom sú však podľa obyvateľov tohto sídliska podľa ich slov aj ďalšie nepríjemnosti. Hovorí sa vo veľkom o psích výkaloch: „To človek nepochopí, kým to neuvidí na vlastné oči. Neraz som šiel vyniesť smeti a nemal som kam stúpiť, aby som sa nezašpinil od hlavy po päty. Vyzerá to na psie výkaly, ale vo veľkom sú tu premnožené aj potkany,“ vyzýva na preskúmanie okolia aj deratizérov Juraj Soták (41).

Problém s autoumyvárkou a s bezdomovcami

O kontajneroch hovorila aj Magdaléna Šarišská (63): „Sú vynášané veľmi neskoro. Človek sa chce zbaviť tej hávede a ešte aj počas toho zazrie bordel okolo kontajnerov a nie je sa kam pohnúť. Situácie je alarmujúca. Skúste to posunúť na vyššie miesta, nech sa s tým niečo robí,“ uviedla.

Tradičným problémom, najmä v okolí obchodného centra, sú aj bezdomovci. Tí prespávajú buď na lavičkách, alebo sa potulujú v okolí detských ihrísk. Tam z nich môu mať strach nielen malé deti: „Našťastie, nevidela som ich mimoriadne podgurážených, ale ten zápach,“ komentovala Jarmila (25) so synčekom na rukách.

Obyvateľov Karpatskej ulice prednedávnom vôbec nepotešila výstavbe autoumyvárky rovno pod oknami: „Okej, pán primátor zariadil, aby to nebolo otvorené celý deň, ale aj tak. Je tu hluk a premelie sa tade neskutočne množstvo áut. Nesúhlasila som s touto výstavbou a som zhrozená, že podobne ako na ulici arm. gen. Svobodu je sklad obchodu blízko bytovkám, tak my tu máme toto čudo. Prišli sme aj o ten kúsok zelene, čo sme tu mali. Bola by som rada, ak by to odstránili preč,“ vysvetlila Anna Sládeničová (66).

Názory našich respondentov sme poslali aj kompetentným na prešovskú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro na danom sídlisku z ich prianí a pripomienok riešiť. Téme sa budeme naďalej venovať a včas vás informovať o výsledku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM