Iné športy

Parádny výkon prešovských volejbalistov: Vyhrali s Nitrou a vedú v semifinále 2:1

Domáce prostredie sa v semifinálovej sérií play-off extraligy mužov nejaví ako herná výhoda. No tentoraz prešovskí volejbalisti podali parádny výkon.

Ilustračný obrázok k článku Parádny výkon prešovských volejbalistov: Vyhrali s Nitrou a vedú v semifinále 2:1
Zdroj: TASR

Po víťazstve na neutrálnej pôde v Bratislave a vyrovnaní Nitry v stredu na našom domácom ihrisku Spojenej školy, sa nám podarilo hráčov „spod Zobora“ zdolať aj v ich domovskom stánku haly na sídlisku Klokočina. Výsledok tretieho zápasu semifinále sa nerodil ľahko, ale súpera sme porazili po dramatickom priebehu na rozdiel 2:3. V sérií hranej na 3 víťazné zápasy vedie teda Prešov 2:1 a už len jediné víťazstvo ho delí od finále.

Domácich to nezlomilo

Prvý set sme vyhrali hladko. O niečo ťažšie, ale druhý patril Nitre a tak bolo vyrovnané 1:1. V treťom dejstve Prešov vyhrával už 20:13, ale Nitra sa pri Rehákovom podaní dotiahla na 17:20 a napokon vyhrala set 25:23. Neúspešná koncovka tretieho setu domácich nezlomila. Hoci vo štvrtom sete prehrávali, opäť sa v závere tímovo zomkli a zvládli okrem neho aj tajbrejk. Opäť žiaril Martin Sopko (26 bodov), Ľuboš Macko mal 6 blokov (17 bodov). Na domácej strane najviac bodoval Igor Rehák (26 bodov).

Hlasy po zápase

Tréner VKP Bystrina SPU Nitra Marek Kardoš: „Bol to náš boj sám so sebou. Nemali sme nárok, hrali sme fakt veľmi zle. Nedokázali sme si zložiť loptu. Neviem to pochopiť. Hráme dobre a potom v jedných rotáciách sa nevieme ani pohnúť na jednoblok. Potom už nič nevychádza. Je mi to ľúto, musíme ísť do Prešova. Ideme tam vyhrať. Máme trošičku sťaženú situáciu, musíme už riskovať, lebo už máme nôž na krku.“

Tréner VK Mirad PU Prešov Jaroslav Vlk: „Bol to neskutočný zápas. Aj keď sme vyhrali 3:2, tak sme ho mali rozohraný minimálne na 3:1. Nepochopiteľný bol tretí set, kde sme vysoko vyhrávali, ale zlepšeným servisom nás Nitra dostala pod tlak a nedokázali sme si uhrať veľa lôpt a nakoniec sme to v koncovke nezvládli. Som rád, že sme ten 5. set zabrali. Chalani boli maximálne odhodlaní a ja verím, že v stredu si odčiníme poslednú domácu prehru. Nedopustíme, aby sme sa sem vrátili. Družstvo zahralo celkovo výborne."

V sérii tak má Prešov mečbal a postup do finále môžu hráči potvrdiť už v stredu 21.3.2018 o 19-tej na domácej palubovke Športovej haly Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej.

VKP Bystrina SPU Nitra – VK Mirad PU Prešov 2:3 (-20, 22, 23, –22, –8) – stav série 1:2

  • Rozhodovali: Juráček a Schimpl.
  • Nitra: Zaťko 4, Malina 11, Kašper 9, Rehák 26, Guzmán 2, Horník 6, libero Ochodnický (Menner 4, Porubský 0, Kostoláni 5, Wawrzynczyk 7, Mačuha 1)
  • Tréner: M. Kardoš
  • Prešov: Červeň 11, Feňo 2, M. Sopko st. 26, Macko 17, Katona 11, Hudák 8, libero T. Lampart (Rajduga 3)
  • Tréner: J. Vlk

Informácie redakcii sprostredkovala Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM