Ľubomír Hudačko Hokej

Parádny vstup prešovských hokejistov do sezóny: Debakel na nulu ako oči hneď v prvom kole! FOTO

To sa len tak nevidí. Prešovskí hokejisti začali nový ročník 1. ligy famózne a dosiahli skvelý výsledok hneď v prvom kole. Humennému uštedrili debakel ako oči a to dokonca na nulu. V zostave sa objavili aj skúsení borci Šechný či Obšut.

Ilustračný obrázok k článku Parádny vstup prešovských hokejistov do sezóny: Debakel na nulu ako oči hneď v prvom kole! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé kolo nového ročníka prvej hokejovej ligy prisúdilo novovzniknutému prešovskému klubu nováčika spod Vihorlatu – Humenné.

Hneď po dvoch minútach sa tešili domáci priaznivci, keď skúsený center Prokop strelou medzi betóny Kmeťa otvoril skóre. V 9. minúte hrali Prešovčania v oslabení, no zjavne im to nevadilo, pretože skvelo zakombinoval druhý útok a puk do brány dostal Kohutiar. Ešte do prvej prestávky mohli domáci pridať tretí gól, lenže Dancsák neskoro prihral Prokopovi a ten mal ťažkú pozíciu na zakončenie.

Predsa len tretí presný zásah sa dostavil v 21.minúte. ExMichalovčania Šechný s Fajčákom vymiešali obranu hostí a talentovaný Chalupa z toho vyťažil gól. Na 4:0 zvyšoval spomínaný Fajčák a následne sa dostal k slovu Dancsák, ktorý najskôr vytancoval celú defenzívu Bemaca i brankára Kmeťa a poslal puk do siete.

Fantastický výkon v podaní Prešova pokračoval aj v tretej tretine. Chalupa druhýkrát skóroval, keď do vinkla tečoval Obšutovo nahodenie medzi kruhy a bohaté skóre uzavrel taktiež druhým gólom v stretnutí Ľuboš Fajčák. Diváci mali možnosť vidieť v akcii skúseného obrancu Jaroslava Obšuta, ktorý má skúsenosti na rozdávanie a vie zahrať telom, čo trikrát predviedol.

HC Prešov Penguins – MHK Bemaco Humenné 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)

  • Góly: 2. Prokop (Briják), 9. Kohutiar (Halás, Tkáč), 21. Chalupa (Šechný, Fajčák), 30. Fajčák (Obšut, Šechný), 33. Dancsák (Marton), 40. Dancsák (Prokop), 50. Chalupa (Šechný, Obšut), 55. Fajčák (Chalupa, Šechný).
  • Návšteva: 420 divákov.

Prešov: Marton (Němec) – Briják, Nitriansky, Novický, Tkáč, Tartaľ, Pástor, Medvec, Obšut – Fajčák, Šechný, Chalupa – Halás, Horvát, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Potoček – Ferenc.

Humenné: Kmeť (33. Zgibor) – Pacalaj, Hopkovič, Grega, Roháčik, E. Kramár, Šeliga – P. Segľa, L. Vartovník, M. Segľa – Podsedlý, Nagy, Mihalič – Ihnaťo, Roháč, Krempaský – Renčok, Krasničan, Žáčik.

Čítajte tiež:

Obrovské nedorozumenie sa hráčom smutne vypomstilo: V Prešove padol gól cez celé ihrisko

foto: Vlado Salzer

Prešovskí hokejisti súpera nešetrili: Humennému nadelili osmičku!
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM