Šport

Krásny úspech slovenských lyžiarov: Rozhodujúci bod pridal Prešovčan Falat!

Majú vo vrecku historickú medailu. Slovenským lyžiarom sa podaril parádny úspech, súčasťou ktorého bol aj Prešovčan Matej Falat. Pridal rozhodujúci bod.

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech slovenských lyžiarov: Rozhodujúci bod pridal Prešovčan Falat!
Zdroj: TASR

Slovenskí lyžiari získali na svetovom šampionáte prvú medailu. V súťaži družstiev nestačili iba na Francúzov.

O historický úspech slovenského lyžovania sa postarali v súťaži družstiev Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová, Matej Falat a Andreas Žampa. V utorok bol pritom na svetovom lyžiarskom šampionáte v St. Moritzi súčasťou slovenského strieborného družstva aj Prešovčan Matej Falat. K úspechu prispel výraznou mierou.

Vo finále proti Francúzsku sa zrodila remíza 2:2 a v súčte dvoch najlepších časov oboch pohlaví bol súper lepší o 4 stotinky. Výborný výkon a dôležité body pre postup Slovenska do finále pridal Prešovčan Matej Falat, ktorý dostal prednosť pred zraneným Adamom Žampom.

Slovenské zjazdárske kvarteto uspelo v osemfinále súťaži tímov na MS, keď vyradilo nemeckú družstvo senzačne 3:1. Rozhodujúci bod získal práve Matej Falat, ktorý v parádnom paralelnom súboji zdolal vysokého favorita Felixa Neureuthera. Slováci sa tak môžu tešiť z historickej medaily.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM