Ľubomír Hudačko Správy

Parádny úspech prešovských študentov: Damián a Róbert si zaslúžia klobúk dole!

Šikovní študenti. Damián a Róbert zo SOŠ technickej v Prešove si zaslúžia klobúk dole. Títo dvaja mladíci totiž dosiahli parádny úspech.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech prešovských študentov: Damián a Róbert si zaslúžia klobúk dole!
Zdroj: Soš Technická Prešov

Dvojica mladíkov na seba strhla pozornosť na majstrovstvách Slovenska strechárskych remesiel. Súťaže sa zúčastnili žiaci z odborných škôl z českého Brna, zo Žiliny, Nitry, Nových Zámkov, Liptovského Mikuláša, Košíc, a práve aj žiaci z SOŠ technickej v Prešove.

„Ich úlohou bolo vyrobiť Rebrinové kŕmidlo. Tesárska konštrukcia sa vyrábala podľa technickej dokumentácie. Úloha ďalej pozostávala z montáže podstrešnej fólie. Nasledovalo ohýbanie a montáž lemovacích a odkvapových líšt a montáž strešnej krytiny podľa vylosovania,“ uviedol Milan Laca, zástupca riaditeľa školy pre teoretické vyučovanie. A na prešovskej škole sa môžu tešiť, pretože prvé miesto si z 18. Majstrovstiev Slovenska strechárskych remesiel žiakov odborných škôl s medzinárodnou účasťou odniesla práve prešovská SOŠ technická na Volgogradskej u­lici.

Úspešní boli dvaja študenti školy. „Na Majstrovstvách Slovenska strechárskych remesiel žiakov odborných škôl s medzinárodnou účasťou, ktoré sa konali na stavebnom veľtrhu Coneco 2016 v Bratislave, získali žiaci odboru technik drevostavieb Damián Bašista a Róbert Hudák z II. C triedy zlaté medaily a pohár za 1. miesto,“ dodal Laca potešujúcu informáciu. Kiežby sa podobné úspechy v radoch prešovských škôl množili aj naďalej.

Môže vás zaujímať:

Rarita, aká sa len tak nevidí: V prešovskej škole nájdete až tri páry dievčenských dvojičiek! FOTO

Krístínka má neľahkú diagnózu, ale napriek tomu bojuje: Talent dievčatka z Prešova je neprehliadnuteľný!

Pavol (32) píše parádne príbehy v šarištine: Pripovitka pre chlopoch, akú ste ešte nečítali!

foto: SOŠ Technická, Prešov

Študenti prešovskej školy s úspechom: Prvé miesto z majstrovstiev Slovenska!
10
Galéria
Zdroj: Soš Technická Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM