Ľubomír Hudačko Rôzne

Palec hore pre dobrovoľných hasičov: Pomohli k čistej vode na prešovskej Delni

Za čistú vodu na Delni vďačíme aj členom Dobrovoľného hasičského zboru v Prešove. Ich „brigáda“ na čistení separačnej nádrže Rusalka prebiehala niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Palec hore pre dobrovoľných hasičov: Pomohli k čistej vode na prešovskej Delni
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Do akcie čistenia prednádrže sa zapojilo päť členov dobrovoľných hasičov z Prešova, ktorým prišli kolegiálne na pomoc aj traja členovia Dobrovoľného hasičského a záchranného zboru, ktorí s prešovskými dobrovoľníkmi úzko spolupracujú.

Prečítajte si tiež: Prešovčania sa predsa len dočkali: Voda na Delni je vhodná na kúpanie!

„Pri technickom zásahu bola použitá technika dopravný automobil Avia A31 DA12, motorová striekačka PS12, plávajúce čerpadlo Vydra a kalové čerpadlo,“ opísal niekoľkodňovú akciu jeden z dobrovoľníkov Branislav Obal. Ako dodal, pri prácach použili aj viac ako 200 metrov hadicového vedenia B a C i ďalší zásahový materiál. Keďže práce sa podľa jeho slov prevádzali nepretržite aj počas noci, bola použitá osvetľovacia technika napájaná z eletrocentrály.

Prečítajte si tiež: Prešovská Delňa napriek všetkému láka návštevníkov: Ako to vyzerá počas dňa? FOTO

Celkovo počas tohto zásahu odpracovali dobrovoľní hasiči viac ako 160 hodín a na jedného člena tak vychádzalo v priemere viac ako 20 odpracovaných hodín. Tieto práce tak dopomohli k čistote a celkovej kvalite vody, ktorá sa postupne dostávala do veľkej nádrže Delne.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM