Krimi

Pád vrtuľníka si vyžiadal životy prešovských hasičov: Zomreli Radoslav (†48) a Peter (†43)

Havária policajného vrtuľníka vo vojenskom priestore letiska v Prešove si vyžiadala životy dvoch príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, Radoslava Lacka (†48) a Petra Toďora (†43).

Ilustračný obrázok k článku Pád vrtuľníka si vyžiadal životy prešovských hasičov: Zomreli Radoslav (†48) a Peter (†43)
7
Galéria
Zdroj: TASR

Radoslav Lacko sa narodil v roku 1968 v Prešove. V Hasičskom a záchrannom zbore (HaZZ) pôsobil od roku 1992. V roku 2002 sa stal veliteľom čaty na hasičskej stanici v Prešove a v tejto funkcii zotrval až do roku 2015, kedy bol prezidentom HaZZ menovaný do funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove.

Počas služby mu v roku 2012 udelili medailu za službu v HaZZ II. stupňa a v roku 2005 medailu za službu v HaZZ III. stupňa. Aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v HaZZ.

Peter Toďor sa narodil v roku 1974 v Prešove. Od roku 1999 do 2002 pôsobil na Okresnom úrade na odbore požiarnej ochrany v Sabinove ako príslušník jednotky požiarnej ochrany. Nasledujúcich osem rokov slúžil ako technik – strojník na hasičskej stanici v Lipanoch. V rokoch 2010 – 2012 pôsobil na hasičskej stanici v Prešove ako hasič záchranár – špecialista. Od 1. novembra 2012 vykonával funkciu veliteľa družstva na spomínanej hasičskej stanici.

Počas služby v HaZZ mu v roku 2013 udelili medailu za službu v HaZZ III. stupňa. Peter Toďor aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v HaZZ a bol zároveň inštruktorom leteckej záchrannej služby. Informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

FOTO: Obeťami nehody vrtuľníka sú prešovskí hasiči Radoslav (†48) a Peter (†43)
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM