Ľubomír Hudačko Rôzne

Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom prešovskej nemocnice

Prešovská nemocnica je pracoviskom mnohých odborníkov. My sme sa na našich lekárov pozreli očami pacientov a zisťovali sme, kto u nich vedie v rebríčku sympatií. Aha, aké mená odoznievali a kto si vyslúžil titul najobľúbenejšieho prešovského lekára.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom prešovskej nemocnice
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove je miesto, ktoré obyvatelia mesta i ľudia zo širšieho okolia dobre poznajú. Kto v nej sám neležal, minimálne v nej bol navštíviť svojho blízkeho, bol si dať spraviť röntgenové snímky, alebo ho do priestorov nemocnice priviedol úraz na chirurgickú pohotovosť.

Víťaz je jasný

Svoje zdravie po príchode do nemocnice vkladáme do rúk lekárov. V prešovskej nemocnici ich pracujú desiatky. Nás zaujímalo, ako sa na ľudí, ktorí sa starajú o naše životy, pozerajú samotní pacienti. A tak sme sa počas niekoľkých popoludňajších návštev nemocnice pohybovali v čakárňach či vo vestibule budovy a pýtali sa. Respondentom sme kládli jednoduchú otázku – Kto je vaším obľúbeným lekárom z prešovskej nemocnice a prečo?

Z úst pacientov sa sypali rôzne mená a tiež rôzne dôvody, prečo si ten-ktorý lekár alebo lekárka vyslúžili ich sympatie. Hodnotili ako profesionalitu, tak aj spoluprácu, prístup či komunikáciu. Dôležitý bol aj dojem, aký v nich lekár zanechal. A jedno meno sa opakovalo zo všetkých najčastejšie.

Prvenstvo v našej ankete o najobľúbenejšieho lekára u pacientov si vyslúžil primár Oddelenia urológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Ivan Minčík.

Pacienti ocenili profesionalitu a charizmu

„Má naozaj náročnú prácu a zachraňuje aj malé deti, čo majú problém s obličkami. Je to človek s veľkým Č a vážim si jeho ľudskosť,“ zhodnotila prácu primára Prešovčanka Mária (34).

Víťaz ankety zožal pozitívne hodnotenia pacientov najmä za svoju profesionalitu a vyzdvihnutá bola aj jeho charizma. „Mala som v nemocnici svojho syna a veľmi mu pomohol prekonať ťažké obdobie. Je s ním profesionálna spolupráca v každom smere a neviem si predstaviť, kto by s ním mohol vychádzať zle. Vo svojich očiach mu vidno dobrosrdečnosť a sála z neho charizma,“ uviedla nám jeden z podobných názorov aj Zuzana (44).

Ivan Minčík je vzorom pre Prešovčana Petra (35), ktorý s ním takisto prišiel do kontaktu. „Robí si svoju prácu veľmi dobre a nie nadarmo bol už niekoľkokrát ocenený. Je to naozajstný profesionál a kiežby bolo takých lekárov viac. Je pre mňa vzorom a vážim si ho. Vedel som, že keď budem v jeho rukách, tak vôbec nemusím mať strach. Som mu za veľa vďačný,“ vysvetlil pochvalu. Okrem Ivana Minčíka sa medzi odpoveďami opakovali i mená iných lekárov. Často z úst opýtaných zneli tiež mená ako Jozef Adam, Marcel Cina, Jana Čurillová, Nataša Špiláková či Jozef Bujňák.

Môže vás zaujímať:

Muž, ktorý bodoval v ankete TOP lekári: Prečítajte si rozhovor s prešovským doktorom Marekom Paľom

Chrípka útočí. Skúsená prešovská pediatrička to zhrnula na jednotku: 10 rád, aby sa maminky vyhli chybám

Ostrieľaný prešovský lekár Ján Kľoc v rozhovore: Spoveď muža, ktorý v našej nemocnici robí už vyše 40 rokov

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM