Marcel Mojžiš Krimi

Otrasný prípad lúpeže: Mladí chlapci v dome mlátili majiteľa (†55), na následky zranení zomrel!

Podľa mužov zákona, traja mladí chlapci vo veku 15, 17 a 13 rokov vošli cez neuzamknuté vchodové dvere do rodinného domu a tam prítomného majiteľa udierali päsťami a kopali do hlavy, rúk, nôh ako aj hrude. Polícia informovala, že domáci pán v nemocnici zomrel na následky zranení.

Ilustračný obrázok k článku Otrasný prípad lúpeže: Mladí chlapci v dome mlátili majiteľa (†55), na následky zranení zomrel!
Zdroj: TASR

Polícia ďalej informovala, že 15-ročnému Dávidovi a 17-ročnému Kristiánovi vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na základe dôkazov vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Muži zákona ďalej uviedli, že oba skutky boli spáchané formou spolupáchateľstva.

„Vyšetrovanie preukázalo, že v dobe od 14-tej hodiny dňa 05.01.2016 do 17:30 hodiny dňa 6.1.2016 obaja obvinení spolu s 13-ročným Karolom sa spoločne dohodli, že odcudzia peniaze 55-ročnému mužovi z jeho rodinného domu. Všetci traja opakovane vošli cez neuzamknuté vchodové dvere do rodinného domu v Zborove. Tam prítomného majiteľa domu opakovane fyzicky napádali – udierali ho päsťami a kopali do hlavy, rúk, nôh ako aj hrude a žiadali od neho peniaze,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Tá zároveň dodala, že napadnutý muž peniaze odmietal vydať, fyzické útoky naďalej pokračovali, pričom útočníci aj prehľadávali dom. „Muž nakoniec povedal, že má peniaze vo vrecku nohavíc, tie mu chlapci vzali ( išlo o sumu 15 eur ) a útočníci z domu potom odišli. Domáci pán pri tomto útoku utrpel viaceré vážne zranenia, bol hospitalizovaný v nemocnici, kde muž na následky zranení zomrel,“ povedala Migaľová.

Podľa výsledkov z vykonanej súdno-lekárskej pitvy nebohého muža, bezprostrednou príčinou jeho smrti bolo kardiorespiračné zlyhanie pri vnútrolebečnom poúrazovom krvácaní, zlomeninách rebier a zlomeninách tvárových kostí. „Najmladší z útočníkov Karol nebol obvinený, nakoľko vzhľadom na svoj vek nie je trestne zodpovedný. Zákon za uvedený skutok stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na desať až pätnásť rokov,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Môže vás zaujímať:

Pri Prešove došlo k nehode mladíka (22): Dostal šmyk a zišiel mimo cestu!

Smutné vyčíňanie na prešovskom prírodnom kúpalisku: Komu toto mohlo skrsnúť v hlave!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM