Ľubomír Hudačko Správy

Osud zimného štadióna v Prešove? Poslanci firme schválili zámer prenájmu za euro ročne

Zimný štadión prenajme mesto Prešov firme KC Investment, s.r.o. Poslanci zastupiteľstva schválili zámer prenájmu na tri roky s tým, že o samotnom prenájme by mali rozhodnúť na zastupiteľstve koncom júna. Spoločnosť bude mať ročný nájom jedno euro.

Ilustračný obrázok k článku Osud zimného štadióna v Prešove? Poslanci firme schválili zámer prenájmu za euro ročne
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazom súťaže o prenájom zimného štadióna v Prešove bola spoločnosť Bemaco, no po tom, čo ju neschválil parlament ako nájomcu na predchádzajúcom zastupiteľstve, stiahla listom svoju ponuku. Mestskí poslanci súťaž zrušili, no schválili nájom jednému z jej účastníkov, ktorý však nesplnil podmienky.

Jediná ponúkla preinvestovanie 6,5 milióna

"„Ak sa zruší súťaž, už sa nehovorí o tom, či splnila, alebo nesplnila podmienky. Firma nesplnila podmienky pre formálne nedoloženie náležitostí, ale mala veľmi zaujímavý projektový zámer a ako jediná firma ponúkla preinvestovanie 6,5 milióna eur na výstavbu úplne nového multifunkčného centra. Práve preto sú tam len tri roky, že ak firma nedokáže splniť podmienky, aby sme my nemali zviazané ruky a vedeli ďalej so štadiónom nakladať,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Zabezpečí aj chýbajúcu rolbu

Spoločnosť KC Investment bude mať ročný nájom jedno euro. Za tri roky chce firma investovať približne 200 000 eur a odstrániť problémy, na ktoré poukáže statický posudok, výsledok revízií i výsledok kontroly hygieny. Zaväzuje sa tiež, že zrekonštruuje šatne na úroveň štandardov, sprevádzkuje reštauráciu i bufety a čiastočne opraví spoločné priestory.

Zabezpečí aj chýbajúcu rolbu. Spoločnosť by tiež chcela na pozemkoch, ktoré sú súčasťou nájmu, začať výstavbu multifunkčného centra pre športovcov najneskôr do skončenia nájmu, teda do troch rokov. Na dokončenie a kolaudáciu tohto centra má potom ďalšie štyri roky.

Delňu má Prešov Real

V prípade, že zimný štadión bude potrebné asanovať, musí firma zabezpečiť tréningový proces zimných športov v novej hale a previesť vlastnícke práca v novej tréningovej hale na mesto Prešov ako náhradu za starý štadión. Návrh schválilo 15 poslancov, sedem bolo proti a dvaja sa hlasovania zdržali.

Poslanci odobrili tiež zrušenie obchodnej verejnej súťaže na nájomcu športovo-rekreačného areálu prírodného kúpaliska Delňa. To bude prevádzkovať v tejto sezóne mestská spoločnosť Prešov Real. Spoločnosť by podľa primátorky mala areál otvoriť niekedy po 16. júni, no 19. júna sa tu už začína niekoľkodňové hudobné podujatie Dobrý festival. Delňa bude síce otvorená, no naďalej sa tam bude dať kúpať len na vlastné riziko. Mestský parlament zároveň schválil, že primátorka má do konca roka vyhlásiť súťaž na architektonické riešenie tohto priestoru.

Čítajte tiež:

Primátorka Turčanová na zastupiteľstvo meškala. Jej zástupca hneď musel poslancov napomínať!

Bola zatvorená, no jej sprístupnenie je otázkou hodín: Plánujú znovuotvorenie vodárenskej veže!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM