Hokej

Ostávajú na čele ligy: Hokejisti Prešova zvládli derby, Spišiakom dali sedmičku

Prešovčania hrali v rámci 47. kola 1. Hokejovej ligy na domácom ľade v derby proti Spišskej Novej Vsi. Vyzeralo to na nervák, ale vyhral nakoniec líder.

Ilustračný obrázok k článku Ostávajú na čele ligy: Hokejisti Prešova zvládli derby, Spišiakom dali sedmičku
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci do vedenia išli hostia, Penguins sa podarilo v druhej tretine otočiť stav na 3:1. Spišiaci síce zdramatizovali duel gólom z úvodu posledného dejstva, no líder súťaže štyrmi presnými zásahmi rozhodol o jasnom víťazovi.

Spišiaci vyčkávali skôr chyby súpera a hrali jednoducho. Vážnejšiu šancu mal až v 10. minúte Findura. Po nej tlak domácich ubudol, hra sa vyrovnala a hostia si akoby začali viac veriť. Prvú presilovku si zahrala Spišská Nová Ves a hoci dve šance v nej mali „Tučniaci“, využiť ju dokázal hosťujúci Vartovník. Surák bol však skvelý a aj napriek tomu, že Prešov bol lepším tímom, prehrával 0:1.

Spišiaci začali druhú tretinu lepšie, následne však nevyužili presilovku a po jej skončení sa v 27. minúte podarilo vyrovnať Bylinovi. Hneď ďalší útok už skončil vedúcim gólom v podaní Kokavca – 2:1. Hostia Prešov zatlačili až v presilovke, počas ktorej mal veľkú šancu Hamráček. Potom sa už hral vyrovnaný hokej a do konca tretiny videli diváci ešte jeden gól. V 40. minúte ho vsietil po peknej sťahovačke Abdul a poslal nás do vedenia 3:1.

Po pauze sa v 43. minúte podarilo presadiť Zwickovi. Hral sa hokej zo strany na stranu a na zverencoch trénera Škraka bolo vidino odhodlanie vyrovnať. Situáciu im sťažil v 52. minúte gólovou delovkou Obšut. Akcia z 58. minúty znamenala, že pred Surákom ostala dvojica voľných hráčov a Chalupa nemal problém skórovať. O pár sekúnd dával už na 6:2 aj so šťastím Abdul. Gólovú bodku na konečných 7:2 pridal podľa hcpresovpenguins.sk v poslednej minúte Novický. Prešov pohodlne zdolal Spišiakov 7:2 a ostáva na čele ligy.

HC Prešov Penguins – HK Spišská Nová Ves 7:2 (0:1, 3:0, 4:1)

  • Góly: 27. Bylina (Šaršok, Mikolášek), 28. Kokavec (Prokop), 40. Abdul (Jokeľ, Valečko), 52. Obšut (Solomončak, Prokop), 58. Chalupa (Kokavec, Novický), 58. Abdul (Cvengroš, Valečko), 60. Novický (Obšut, Kokavec) – 18. Vartovník (Dmitrijev), 43. Zwick (Dmitrijev, Šterbák).
  • Prešov: L. Gavalier – Obšut, Novický, Cvengroš, Valečko, Hopkovič, Šaršok, Madový – M. Kokavec, Prokop, Chalupa – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Solomončak, Bylina, Mikolášek – Pulščák.
  • Spišská Nová Ves: F. Surák – D. Šterbák, Vantroba, Všetečka, Kyčák, Marko Komloš, Trávniček – J. Lesňák, O. Štefanka, Hamráček – Řezač, Vaic, Findura – Dmitrijev, L. Vartovník, Zwick – M. Klempa, Osuský, M. Surový.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM