Ľubomír Hudačko Rôzne

Ostane známa atrakcia na Hlavnej v centre Prešova? Takto reaguje radnica!

Internetom sa šíri podnet adresovaný prešovskej radnici, ktorý žiada o presťahovanie známej atrakcie z Hlavnej ulice. Čo na to magistrát?

Ilustračný obrázok k článku Ostane známa atrakcia na Hlavnej v centre Prešova? Takto reaguje radnica!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčanov v ostatných dňoch zaujala informácia šírená na internete o tom, že občianka požaduje presun koňa PreMa do inej lokality. Dôvodom podľa jej podnetu má byť jeho údajná nebezpečnosť.

„Symbol nášho mesta – kovový kôň, ktorý je umiestnený na pešej zóne oproti PKO je veľmi nebezpečný, už viac ľudí tam zakoplo a narazilo hlavou do podkovy kopyta, ktoré trčí,“ uvádza sa v podnete adresovanom prešovskej radnici. Koňa uvedená občianka žiada presunúť inde, napr. do mestského parku. Následne sa na sociálnej sieti začali šíriť informácie o tom, že mesto vraj plánuje sťahovanie aj naozaj uskutočniť. Ako to naozaj je sme sa preto opýtali priamo na prešovskom magistráte.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová sa v tejto veci vyjadrila, že zmluva je platná a socha koňa bude na danom mieste, kým o to jej majiteľ bude mať záujem. "Zmluva o zapožičaní umeleckého diela – sochy koňa PreMo – medzi Pavlom Hagyarim a mestom Prešov je uzavretá na dobu neurčitú,“ vyvrátila šíriace sa informácie hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Kôň tak ostane na svojom mieste aj naďalej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM