Rôzne

Oslávenci na Prešovskej univerzite: Rektor vzdal úctu jubilujúcim zamestnancom

Rektor Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Peter Kónya prijal jubilujúcich zamestnancov univerzity, ktorí dovŕšili okrúhle 50., 60. a 70. narodeniny.

Ilustračný obrázok k článku Oslávenci na Prešovskej univerzite: Rektor vzdal úctu jubilujúcim zamestnancom
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na stretnutí, ktoré sa konalo v týchto dňoch, rektor zablahoželal a vzdal úctu všetkým oslávencom, súčasne im odovzdal ďakovné listy. Slávnostného aktu sa zúčastnilo 13 jubilantov. Podujatie nemá na PU dlhú tradíciu, zaviedol ju Kónya po svojom zvolení za rektora a konalo sa po tretí raz. Jeho mottom bol výrok Maxima Gorkého ‚Pre koho je práca radosťou, pre toho je život šťastím‘. Informovala o tom hovorkyňa PU Anna Polačková.

Poďakovanie

„Univerzita je o ľuďoch, je pre ľudí a funguje vďaka práci a činnosti ľudí. Naše životné a pracovné tempo je nesmierne náročné, ale musíme si nájsť čas na chvíľu sa zastaviť, zhodnotiť prínos toho druhého. A toto podujatie nám na to dáva priestor,“ povedal Kónya. Podľa jeho slov takéto stretnutia sú príležitosťou jednak pripomenúť si osobnosť jubilantov, ale tiež ich prácu, ktorou dlhodobo prispievajú k všestrannému rozvoju univerzity. „Každý z vás prežil na našej univerzite veľa rokov, niektorí dokonca viacero desaťročí, myslím si, že si zaslúžite aspoň takéto symbolické a morálne ocenenie,“ uviedol rektor, ktorý sa všetkým prítomným oslávencom poďakoval za svedomitú a dlhoročnú prácu.

Zaspomínali si

Jubilanti si pripomenuli svoj príchod na akademickú pôdu v Prešove, na pedagogickú aj vedeckú činnosť ale aj na inú prácu, keďže medzi oslávencami bola aj pracovníčka univerzitnej knižnice.

„Veľmi si vážim, že pán rektor zaviedol takúto tradíciu, že si na nás postarších spomína aj takýmto spôsobom. Na univerzite pracujem už úctyhodných 35 rokov, preto vnímam každé takéto priateľské stretnutie za veľmi príjemné,“ ocenil prínos podujatia oslávenec Vladimír Šebeň z fakulty humanitných a prírodných vied.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM