Ľubomír Hudačko Šport

Ošiaľ po postupe žien na ME hádzanej zasiahol aj Prešov: Famózny výkon študentiek našej univerzity!

Historický moment slovenskej ženskej hádzanej! Po dvadsiatich rokoch sa družstvo prebojovalo na záverečný európsky turnaj a bolo v jasnej pozícii outsidera. Skvelý výkon hráčok však vyprevadil domov silné Srbsko a na svete bol senzačný postup. Pričinili sa oň aj študentky Prešovskej univerzity!

Ilustračný obrázok k článku Ošiaľ po postupe žien na ME hádzanej zasiahol aj Prešov: Famózny výkon študentiek našej univerzity!
Zdroj: TASR

Slovenské hádzanárky postúpili na ME v Maďarsku a Chorvátsku do nadstavbovej časti turnaja. V rozhodujúcom súboji o postup zo základnej D-skupiny vyhrali v chorvátskom Osijeku nad vicemajsterkami sveta zo Srbska po veľkej dráme 23:21 a v tabuľke obsadili s dvoma bodmi tretie miesto.

Skvelý výkon a kľúčovou hráčkou tohto súboja bola aj študentka Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove gólmanka Lucia Gubíková. Tá počas celého súboja privádzala srbské hráčky do zúfalstva, keď im chytila až päť sedmičiek.

„Chytiť päť sedmičiek v zápase, to sa mi asi ešte nikdy nestalo. Nepamätám sa na to, ale boli to jednoznačne moje doteraz najdôležitejšie zákroky v kariére. Sme šťastné, že sme to zvládli, hoci sme prehrávali už o sedem gólov. Je to veľký úspech a cítime veľké šťastie. Dosiahli sme to, čo sa ešte nikdy slovenskej hádzanej nepodarilo. Nevzdali sme to, verili sme si. Vedeli sme, že taká šanca sa nám už nemusí naskytnúť. Vybojovali sme to srdiečkom,“ hovorila po zápase pre agentúru TASR Gubíková.

Prešovská univerzita má v reprezentácii ešte jedno zastúpenie a to v podobe spojky – pivotky Dominiky Horňákovej z Fakulty športu PU. Jej ani ďalším kolegyniam sa v ďalšom zápase s Holandskom už toľko nedarilo a duel prehrali 30:20. Znamená to znemožnenie šance postúpiť do semifinále. Aj tak však potešili priaznivcov historickým výsledkom a najmä dokázali, že aj v skromných podmienkach slovenský šport stále dokáže vybojovať aj veľké výsledky.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM