Ľubomír Hudačko Rôzne

Originálne VIDEO z Prešovskej univerzity: Študentom sa prihovára škaredá Betty!

Blíži sa Deň otvorených dverí Prešovskej univerzity v Prešove. Návštevníci, ktorí naň prídu, budú mať možnosť nielen sa informovať v infostánkoch a na prednáškach, ale aj rozprávať sa so študentmi odborov, ktoré ich zaujímajú. K tomu vzniklo aj originálne video, na návštevu láka škaredá Betty.

Ilustračný obrázok k článku Originálne VIDEO z Prešovskej univerzity: Študentom sa prihovára škaredá Betty!
Zdroj: Dnes24.sk

Deň otvorených dverí Prešovskej univerzity v Prešove sa bude konať už 12. 2. 2015 od 8:00 v priestoroch vysokoškolského areálu školy.

Na všetko by potrebovali dokument

Bude sa konať prezentácia univerzitného mestečka, jednotlivých fakúlt a univerzitných pracovísk. Podujatie budú sprevádzať mnohé vystúpenia umeleckých zoskúpení z radov študentov a dvere budú otvorené naozaj dokorán.

„V tejto uputávke ide o príbeh škaredej Betty, ktorá prišla z prostredia strednej školy na vysokú školu, konkrétne na tú našu, Prešovskú univerzitu v Prešove. Jeho cieľom nie je ukázať všetko, čo naša univerzita ponúka, pretože nato by sme potrebovali skôr dokumentárny film, ale iba priblížiť študentom to, čo môžu zažiť na tomto dni,“ uviedol Roman Kazimír, študent 2. ročníka masmediálnych štúdií na Prešovskej univerzite v Prešove.

Tvorcovia videa sú Ľubomír Štefko, Roman Kazimír a v hlavnej úlohe škaredej Betty sa predstavils Ľudka Radová. Všetci traja navštevujú odbor masmediálne štúdiá a videu sa venujú najmä vo svojom voľnom čase a v študentskej Televízii Mediálka. Nápad a myšlienka, ktorú video nesie, prišli veľmi rýchlo, priam spontánne.

Nechceli ukázať všetko

„Išlo o to, že sa video natáčalo v tomto skúškovom období popri skúškach a očakávali sme problémy v tom, že sa nedostaneme do každej miestnosti a zároveň v tomto období nie je v škole veľa ľudí. Poňali sme to teda tak, že ukážeme študentom príbeh, ktorý už asi každý pozná, ale pretransponujeme ho do tohto prostredia,“ vysvetlil ďalej Kazimír.

Video má podľa neho zatiaľ dobré ohlasy a aj keď tam nedokázali dať všetko, čo si ich alma mater zaslúži, snažili sa aspoň ukázať to, čo sa dalo. Je naozaj na každom z návštevníkov, čo konkrétne ho zaujíma a čo si pôjde pozrieť. „Práve preto sme to dali do roviny, v ktorej sme nechceli ukázať všetko, čo ich čaká. O tom by to malo byť. Čím menej uvidia vo videu, tým viac budú prekvapení a snáď aj potešení, keď na tento deň prídu. Dvere budú otvorené naozaj dokorán,“ dodal.

foto: youtube

VIDEO študentov PU: Na DOD lákajú škaredou Betty
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM