Michala Halásová Kultúra

Krásne ženy a horúce tance k tomu: Prešovčania, tento večer si nenechajte ujsť!

Krásne ženy, horúce orientálne tance a množstvo talentu. To sľubuje tretí ročník čoraz viac obľúbeného podujatia Orientálny večer s Fatimou. Uskutoční sa už 12. apríla v priestoroch Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Krásne ženy a horúce tance k tomu: Prešovčania, tento večer si nenechajte ujsť!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas večera sa predstaví sedem sólových a štyridsaťosem skupinových tanečníc z piatich súborov. Na pódiu s nimi vystúpia tri svetové hviezdy orientálneho tanca a chýbať nebude ani špičková arabská kapela Annas Ekvator. „V hľadisku nájdete skôr ženy ako mužov, pretože ich viac priťahuje magickosť. Či už tancujú alebo sa len dívajú na tanečnice, odreagujú sa od reality, dívajú sa na atraktívne ženy v rôznom veku, a to ich inšpiruje,“ hovorí organizátorka Janette Ružbarská zo ZUŠ Jána Pöschla, ktorá je jedinou ZUŠ na východe so zameraním na výučbu orientálneho tanca.

Hoci sa orientálnym tancom venujú prednostne ženy, nájdeme medzi tanečníkmi aj niekoľko mužov. K jedným z vrcholov večera bude patriť vystúpenie egyptského tanečníka Osama Mimi Faraga, ktorého návštevníci budú poznať aj z reality šou Československo má talent. Ďalším zahraničným hosťom bude muzikálová herečka a tanečnica Katka Krejčová, ktorá získala prvé miesto na egyptskom festivale Nile Group (2009), bola členkou najznámejšej svetovej šou Belly Dance Evolution a pred dvoma rokmi získala prestížne ocenenie Belly Dancer of the World.

fatima
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM