Ľubomír Hudačko Kultúra

Opri sa o mňa od Prešovčanov z IMT Smile: Konečne dostal obrazovú podobu, VIDEO

Jeden z najväčších hitov skupiny IMT Smile nikdy nemal videoklip. No na koncertoch Opri sa o mňa vždy žne úspech a už sa predsa len obrazovej podoby dočkal.

Ilustračný obrázok k článku Opri sa o mňa od Prešovčanov z IMT Smile: Konečne dostal obrazovú podobu, VIDEO
Zdroj: Archív IMT Smile

Fanúšikovia rozhodli za kapelu a pieseň si natoľko obľúbili, že ju bratia Táslerovci na ich žiadosť zaradili do koncertného repertoáru, v ktorom je skladba dodnes.

Nepočítali s ňou

Kto zažil v živote aspoň jeden koncert IMT Smile vie, že pri tejto piesni nemusí Ivan Tásler ani otvoriť ústa, lebo celý text za neho zborovo a s radosťou odspieva jeho nadšené publikum. „Človeku je vtedy dobre, keď sa má o koho oprieť,“ tak znie refrén piesne, ktorej slová rokmi zľudoveli a sú aktuálne nielen dnes, ale budú platiť aj o päťdesiat či sto rokov. Napísal ich Vlado Krausz a hudbu zložil Ivan Tásler. Pieseň vyšla na albume Nech sa páči.

Čochvíľa štartuje prešovský Pivný festival: Poznáme tohtoročnú novinku!

„Opri sa o mňa sa za tie roky, aj keď sa s ňou pôvodne vôbec nepočítalo ako so singlom, stala neoddeliteľnou súčasťou našich koncertov. Zvykneme ňou začínať a je milé sledovať, ako ľudia už pri prvých tónoch vedia, o akú pieseň ide a automaticky spievajú. Slovné spojenie opri sa o mňa už natoľko zľudovelo a je tak signifikantné pre IMT Smile, že aj náš e-shop s merchandisom kapely sme nazvali podľa neho,“ prezradil líder skupiny. Videoklip k piesni nakrútil dlhoročný priateľ skupiny, režisér Jaroslav „Jaris“ Vaľko, ktorý si v ňom aj priamo so svojou priateľkou Zuzkou zahral a opäť ukázal, v čom je jeho kameramanské oko i srdce najsilnejšie.

O nakrúcaní

„Snažil som sa v klipe zachytiť a vtesnať doň aspoň malú časť šťastia, lásky a chvíle pohody, ktoré zažívam so svojou priateľkou, keď sme spolu. Keď sme na výlete. Keď sa bicyklujeme, kúpeme alebo len tak ležíme v piesku prikrytý úsmevom. Vedomie, že existuje niekto, o koho sa mám možnosť oprieť a kto sa rád oprie o mňa, neberiem ako samozrejmosť, ale ako niečo, čo si veľmi vážim a aj preto som sa do klipu rozhodol obsadiť svoju Zuzku,“ povedal o nakrúcaní videoklipu Jaris.

Kapela z Prešova N3O Akustika o koncertoch: Každý z nich je kuriózna situácia

Album Nech sa páči, na ktorom sa pieseň nachádza, vyšiel pôvodne v roku 2000. Nahrala ho zostava: Ivan a Miro Tásler, Martin Valihora, Tomi Okres, Peter Bič, Jakub Kupčík, Igor Sabo, Michal Žáček, Marcel Buntaj a Martin Gašpar. Vlani vyšiel album v limitovanej edícii aj na vinyle ako 2LP.

IMT Smile - Opri sa o mňa
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM