Michala Halásová Samospráva

Opravy mestských ciest sa už začali. Peňazí je však málo

Viaceré komunikácie vo vlastníctve mesta sú po zimnej sezóne vo veľmi zlom technickom stave. Najkritickejší je pritom úsek Ulice gen. Svobodu, od križovatky so Solivarskou ulicou, kde sú rozsiahle poškodenia vozovky.

Ilustračný obrázok k článku Opravy mestských ciest sa už začali. Peňazí je však málo
Zdroj: Dnes24.sk

Opravy komunikácií sa začali koncom minulého týždňa. Hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová uviedla, že na opravy výtlkov boli v rozpočte mesta vyčlenené prostriedky v celkovej výške 70 000 eur. Pre každú z mestských častí je vyčlenených 10 000 eur. „Takáto suma ani zďaleka nebude postačovať na opravy poškodených ciest. Keď to porovnáme s minulým rokom je to menej ako jedna tretina potrebnej sumy, pretože vlani sa na tieto práce od jari do leta vynaložilo približne 250 000 eur,“ konštatovala Jurčišinová.

Prvé výtlky sa začali opravovať na uliciach Košická, Masarykova a Hlavná. V zlom technickom stave je aj Vajanského ulica, peniaze pre túto mestskú časť sa však vyčerpali. Tento týždeň by sa mali robiť opravy vozoviek na Sídlisku III, predovšetkým na Prostějovskej, Bajkalskej a Mukačevskej ulici. Hovorkyňa doplnila, že stále sa čaká na peniaze, ktoré pre potreby miest na túto činnosť vyčlenila vláda SR.

Táto zima bola nesmierne náročná a to sa odzrkadlilo aj na cestách. Až teraz sa ukazuje, ako sú poškodené. Ak ich chceme dať aspoň do užívaniaschopného stavu, budeme musieť žiadať mestské zastupiteľstvo o schválenie ďalších prostriedkov z rozpočtu,“ povedal riaditeľ Sekcie vnútornej správy a verejných činností Mestského úradu Maroš Hanzo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM