Zuzana Vajayová Rôzne

Operácie vo FNsP prebiehajú v štandardnom režime

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove podľa vyjadrenia jej hovorkyne Renáty Koziakovej momentálne pracuje v riadnom režime.

Pripomenula, že výpovedná lehota lekárov, ktorí dali výpovede, plynie do konca novembra a v tejto súvislosti doposiaľ v nemocnici nedošlo k obmedzeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti.

„V štandardnom režime prebiehajú aj všetky plánované operačné zákroky. Od dnešného dňa do konca mesiaca máme plánovaných ešte 313 operácií,“ konštatovala Koziaková. Podľa hovorkyne nezaznamenali v posledných dňoch nárast čerpania riadnych dovoleniek a všetky služby sú zabezpečené a zverejnené v rozpisoch.

„Krízový plán je pripravený a bol odoslaný na Ministerstvo zdravotníctva SR. Vedenie nemocnice ho zverejní v prípade, že by nedošlo k dohode odborov s ministerstvom,“ informovala hovorkyňa.

V prešovskej fakultnej nemocnici je zamestnaných 330 lekárov, z ktorých 172 k 1. októbru podalo výpoveď. Hovorkyňa informovala, že odvtedy približne 25 lekárov svoju výpoveď stiahlo.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM