Správy Správy

Okresný súd v Prešove má novú posilu: Zoznámte sa s mužom, ktorého prezident vymenoval na dôležitý post

Stal sa novou posilou prešovského okresného súdu. Na dôležitý post ho v prvý deň nového týždňa vymenoval prezident Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Okresný súd v Prešove má novú posilu: Zoznámte sa s mužom, ktorého prezident vymenoval na dôležitý post
Zdroj: TASR

Hlava štátu v pondelok vymenovala na návrh Súdnej rady 14 nových sudcov bez časového obmedzenia. Ide o tretiu skupinu sudcov, ktorá prešla prísnejším výberom, novozavedeným preverovaním sudcovskej spôsobilosti.

Novým sudcom prezident zaželal, aby sa im podarilo stať sudcovskými osobnosťami. Pripomenul, že do funkcií nastupujú v komplikovanom období. „Už musíme vnímať naozaj vážnu stratu dôvery občanov vo svoj štát. Stratu dôvery vo vládu zákona a rovnosť pred zákonom,“ vyhlásil Kiska s tým, že práve súdnictvo a sudcovia budú mať vážny podiel na tom či sa tento trend podarí obrátiť.

Sudcom sa stal aj Michal Drimák. Sudcovský talár bude obliekať na prešovskom okresnom súde. Drimák desať rokov zastával post hovorcu Krajského súdu v Prešove. Po vstupe do sudcovského stavu očakáva veľkú zmenu v svojom profesijnom živote.

„Doteraz som nepojednával, pôsobil som ako vyšší súdny úradník a zároveň hovorca,“ vysvetlil. Situácia v súdnictve je podľa neho v súčasnosti napätá, najmä kvôli vysokému nápadu vecí. „Budeme sa s tým musieť popasovať, ako noví sudcovia, tak aj sudcovia, ktorí už sú vo výkone,“ doplnil.

Michal Drimák sa stal novým sudcom Okresného súdu v Prešove
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM