Správy

Ohrozovala im prevádzku bazéna: Zatekajúca strecha na MŠ Bajkalská je minulosťou

V škôlke na Bajkalskej ulici majú vlastný bazén, no jeho prevádzku ohrozovala zaketajúca strecha. To už je však teraz minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Ohrozovala im prevádzku bazéna: Zatekajúca strecha na MŠ Bajkalská je minulosťou
Zdroj: Mesto Prešov

Zatekanie je minulosťou. Mesto opravilo strechu bazéna Materskej školy na Bajkalskej ulici a ten opäť môže naplno slúžiť deťom. „Zatekajúca strecha nám ohrozovala prevádzku bazéna,“ uviedla Renáta Gumanová, riaditeľka MŠ Bajkalská v súvislosti s dokončenou opravou. Strecha, ktorú nahlodali desaťročia prevádzky, je tak už vynovená a deti sa opäť venujú svojim obľúbeným aktivitám vo vode.

V rámci opravy v hodnote 11 961 eur bola strecha kompletne pokrytá novou asfaltovou krytinou, vymenené bolo aj plechové prekrytie okrajov.

Dodávateľ zabezpečil aj výmenu výplní strešných okien nad bazénom. Vlastný školský bazén slúži deťom tejto materskej školy na posilňovanie imunity ich organizmu, na relaxačné a rehabilitačné cvičenia, hry vo vode, otužovanie vodou, predplaveckú prípravu a aquagymnastiku. Deti po absolvovaní predplaveckej prípravy získavajú aj vysvedčenia, stávajú sa z nich tzv. Bajkalské rybičky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM