Ľubomír Hudačko Kultúra

Jubilejný ročník Rally Prešov odštartoval, favoritom vlaňajší víťaz Grzegorz Grzyb

V poradí 20. pokračovanie prešovskej Rally má za sebou slávnostné otvorenie. Na Hlavnej ulici sa štartu zúčastnilo viac ako 50 automobilov. Nechýbalo ani zastúpenie súťažiacich zo susedných štátov.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný ročník Rally Prešov odštartoval, favoritom vlaňajší víťaz Grzegorz Grzyb
Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky sa zapíšu do FIA

V máji má začiatok Rally podobu po dvoch rokoch, súťaž bude pokračovať aj dnes a zajtra. Opäť sa o čo najlepší výsledok budú biť aj pretekári z Európskych krajín, naposledy sa tak stalo v 15. ročníku. Okrem Slovákov budú súťažou zamestnaní aj jazdci z Českej republiky, Maďarska, Ruska a Ukrajiny. Všetci budú bojovať o zapísanie bodov do FIA Európskeho pohára a medzinárodných majstrovstiev Slovenska.

Titul obhajuje Poliak, v meste a okolí platia dopravné obmedzenia

K favoritom je radený aj minuloročný víťaz Poliak Grzegorz Grzyb, no mimo hry nemusí byť ani slovenská posádka bratov Bernátovcov. Prvý súťažný deň začína dnes o 12:00, v cieli by víťaza mali dekorovať pred 19:00. Obmedzenia v doprave platia nielen v Prešove, ale aj v jeho okolí: „V piatok 3. mája v čase od 12:30 do 18:45 sa budú konať preteky na uzavretej trase v úseku nad obcou Zlatá Baňa – Dubník (smer Červenica) po križovatku do obce Zámutov,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ambície neskladá ani najstaršia posádka

Najstarším účastníkom bude dvojica Drotár – Bánoci, ktorá môže taktiež zamiešať víťaznými kartami. Rýchle autá a preteky prvého menovaného pohlcujú už 40 rokov. Celkového víťaza Rally Prešov na trati dlhej 420 km budú dekorovať na pešej zóne pred Mestským úradom zajtra o 15:35.

Foto: Jana Bujňáková

Start Rally Presov 2013
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM