Ľubomír Hudačko Od Vás

Odpudzujúci pohľad: Priamo pod oknami na sídliskách behajú obrovské potkany!

Vskutku nepríjemný pohľad! Napriek deratizácii sa v Prešove na sídliskách množia potkany a to priamo pod oknami bytov. Ich vyhľadávaným miestom sú kontajnery, množia sa rýchlo a ľuďom spôsobujú nemalé ťažkosti.

Ilustračný obrázok k článku Odpudzujúci pohľad: Priamo pod oknami na sídliskách behajú obrovské potkany!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi sídliskové problémy patria aj stále rozmnožujúce sa hlodavce. Rok čo rok sa problém opakuje. Prešovčania už na to upozornili aj radnicu. Vypasené potkany vyfotil Prešovčan aj na Sekčove pri kontajneroch. Vraj ako veľké mačky sa pohybujú aj medzi blokmi na Šváboch.

Čitatelia zaplavujú internet fotkami o miestnych problémoch, tentoraz prišli na pretras potkany, ktoré sa voľne potulujú po našom meste. Nachádzajú sa najmä pri kontajneroch a medzi kríkmi pod oknami niektorých blokov. Radnica na podnet reagovala a spätne zaslala stanovisko o výkone deratizácie.

V roku 2013 bola zabezpečená deratizácia mesta Prešov v dvoch fázach a to v jarnej a jesennej časti roka 2013. Problém sa však opakuje: „V jesennej časti bola zrealizovaná deratizácia Sídliska II, Sídliska III a centrum mesta. V súčasnej dobe prebiehajú práce na deratizácii sídliska Sekčov a Šváby. V rámci tejto časti bude prevedená deratizácia aj na Jurkovičovej ulici,“ uvádza sa v stanovisku radnice.

Občania s reakciou mesta spokojní nie sú. Tvrdia, že potkany sa do času deratizácie premnožia, respektíve už teraz je situácia zlá. „V nedeľu večer som prechádzal zo zastávky k rodinným domom na Šváboch. Medzi blokmi som zastal, lebo som si myslel, že na mňa pozerá čierna mačka. Bol to však obrovský potkan. Priznám sa, že som ostal šokovaný z jeho veľkosti,“ uviedol Prešovčan Erik Macej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM