Futbal

Odohrali na ňom posledný zápas: Prešovskí futbalisti sa rozlúčili so štadiónom

História najstaršieho futbalového štadióna na Slovensku speje ku koncu. Stojí práve v Prešove a naši futbalisti sa s ním rozlúčili remízou.

Ilustračný obrázok k článku Odohrali na ňom posledný zápas: Prešovskí futbalisti sa rozlúčili so štadiónom
7
Galéria
Zdroj: Dušan Guman

Želania futbalistov 1. FC Tatran Prešov o víťaznej rozlúčke s domácim štadiónom sa nenaplnili. Predposledné kolo jesennej časti znamenalo ich posledný zápas na uvedenom štadióne, ktorý by mal byť od júna 2018 nahradený novým, modernejším.

Remízoví králi

Domáca rozlúčka priniesla Tatranu deľbu bodov, ktorá potvrdila, že Prešovčania sú remízovými kráľmi. Prvý polčas sa zaobišiel bez zaujímavých momentov, ale čakanie na ne hráči ukončili už v úvode druhej časti. Na rýchly gól Streňa zo 48. minúty hostia odpovedali už o tri minúty a výsledkom 1:1 sa napokon aj skončil zápas.

„Vedeli sme, že Myjava má za sebou zlú sériu a my sme zároveň chceli dokázať, že sme doma silnejší než vonku. Hostia toho v prvom polčase veľa nepredviedli a hoci sme sa v druhom ujali vedenia, dostali sme smolný gól. Chceli sme to ešte zlomiť na svoju stranu, ale nepodarilo sa nám to. Sme sklamaní,“ poznamenal kapitán domáceho Tatrana Patrik Jacko. Pre Prešovčanov bola remíza s Myjavou rozlúčkou so štadiónom. Po návrate do najvyššej súťaže na ňom v sezóne 2016/2017 odohrali iba jesennú časť. V jarnej bude ich domovom moderný štadión v Poprade.

Prídete povzbudiť hráčov Tatrana aj do prechodného domova v Poprade?

„Je nám ľúto, že posledný zápas sa neskončil víťazstvom, ale iba deľbou bodov. S tým však už nič nenarobíme. Verím, že v Poprade nájdeme priaznivé zázemie, ktoré nám pomôže. Nebudeme si nahovárať, že to bude také ako v Prešove, ale možno to pomôže a vzbudí to záujem o Fortuna ligu,“ poznamenal tréner Miroslav Jantek. S výstavbou nového štadióna v Prešove s kapacitou 6500 divákov by sa malo začať v roku 2017, plánovaná kolaudácia je na programe v júni 2018.

Rovnako ako majster

„Zatiaľ ešte nevieme, ako budú vyriešené tréningy – či budeme na ne dochádzať do Popradu alebo ani či budeme v Poprade spať deň pred zápasom. Ten rok a pol musíme vydržať a ja verím, že potom sa stretneme na krásnom prešovskom štadióne,“ poznamenal Jacko. Prešovčania uzavrú jesennú časť zápasom v Podbrezovej a 18. februára 2017 vyzvú už v Poprade Slovan Bratislava. Prešovčania remízou s Myjavou potvrdili, že v jesennej časti sú remízovými kráľmi Fortuna ligy. Po siedmej deľbe bodov zostávajú na poslednej 12. priečke, o bod za Senicou a dva za Zlatými Moravcami. Zaujímavosťou je, že rovnaký počet prehier (9) než Tatran, má po 18. kole aj úradujúci majster z Trenčína. Trenčania však majú o osem bodov viac.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Pamätá si mnoho: Štadión v Prešove hostil posledný súťažný zápas
7
Galéria
Zdroj: Dušan Guman
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM